Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Έκθεση ζωγραφικής στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης
Έκθεση ζωγραφικής στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
09.02.17

Νέα Υόρκη

Εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η έκθεση Greek Light -Phos μέσω της οποίας παρουσιάστηκαν στο κοινό οι νεότερες ιδέες ζωγραφικής και οπτικής αφήγησης στην Ελλάδα . Η έκθεση Phos-Light διαθέτει μια εξαιρετική επιλογή από έργα ζωγραφικής 15 αναγνωρισμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Γενικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη .

Εμπνευσμένο κυρίως από τη φωτεινότητα του ήλιου που λούζει το ελληνικό τοπίο και συλλαμβάνοντας το πνευματικό φως που πηγάζει από μέσα σαν βυζαντινή εικόνα, στα έργα των καλλιτεχνών αποτυπώνεται η μαγεία της ζωγραφικής και το θαύμα του φωτός.Οι καλλιτέχνες είναι: Άγγελος, Jamal Joratli, Μιχάλης Καψάλης, Ελένη Παρμακέλη , Φίλιππος Τσιάρας, Ηλίας Παπανικολάου, Γιάννης Νίκου, Πέτρος Πτωχόπουλος, Γιώργος Σταθόπουλος, Λίλιαν Μανωλακάκη, Χρύσα Verghi, Αγάπη Catzi, Ζήνα Λιναρδάκη, ο Δημήτρης Μυταράς, Μαρίνα Στελλάτος, Θεόδωρος Αριστείδου .

Την έκθεση επισκέφθηκαν αρκετοί Ελληνοαμερικανοί επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων και μαθητών του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν, της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και της 8ης τάξης του σχολείου της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.