Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Η σύγχρονη Ελλάδα σε κινέζικο βιβλίο
Η σύγχρονη Ελλάδα σε κινέζικο βιβλίο Εκτύπωση E-mail
19.01.08
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο για τη σύγχρονη Ελλάδα που εκδόθηκε στην κινεζική γλώσσα και μάλιστα από ένα από τα πιο έγκριτα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών που εκδίδει και την Κινεζική Επιθεώρηση Ευρωπαϊκών Σπουδών. Συγγραφέας του βιβλίου αυτού των 428 σελίδων που προβάλλει ποικίλες πτυχές (ιστορία, πολιτικό σύστημα, οικονομία, πολιτισμός, τουρισμός) της σύγχρονης Ελλάδας, είναι η επίκουρη καθηγήτρια και ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών Σονγκ Σιαομίν.

Την έκδοση προλογίζει ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ περιέχει μήνυμα του Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο Μιχ. Καμπάνη. Στον πρόλογό του ο κ. Θ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα και η Κίνα συνδέονται ανέκαθεν από ισχυρούς δεσμούς φιλίας και σεβασμού. «Το πρώτο κινεζικό βιβλίο για τη σύγχρονη Ελλάδα -γράφει- έρχεται να ενισχύσει αυτούς τους δεσμούς ιδιαίτερα γιατί κυκλοφορεί σε μία ευχάριστη συγκυρία. Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου διαδέχονται τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ η Ελλάδα προσφέρει αρκετούς νέους λόγους για να την ανακαλύψει ξανά, να την αγαπήσει και να την σεβαστεί κανείς». Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα κατά τον 21ο αιώνα, καθώς και στον κορυφαίο ρόλο της στην εμπορική ναυτιλία, την ενέργεια και τις υποδομές, αλλά και στον κυρίαρχο οικονομικό ρόλο της στη ΝΑ Ευρώπη. «Ελπίζω -καταλήγει ο κ. Ρουσόπουλος στον πρόλογό του- αυτό το βιβλίο να μεταφέρει τους αναγνώστες του σε ένα θαυμάσιο ταξίδι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Καθώς οι δύο λαοί μας έρχονται πιο κοντά, χτίζεται μία ακόμη γέφυρα ανάμεσα σε δύο μακρινές γωνιές του κόσμου».

Στην εισαγωγή του βιβλίου γίνεται αναφορά στη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας και του Γραφείου Τύπου του Πεκίνου προς την ερευνήτρια και συγγραφέα με την παροχή ενημερωτικού υλικού, φωτογραφιών και σχετικών εκδόσεων αλλά και την εξασφάλιση πρόσβασης σε ελληνικές ακαδημαϊκές πηγές και ιδρύματα για την πληρέστερη δυνατή επισκόπηση της σύγχρονης Ελλάδας. Ανάλογες εκδόσεις του ιδρύματος απολαμβάνουν μεγάλη διεθνή απήχηση και τεράστια επιρροή στο εσωτερικό της Κίνας, καθώς η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών αποτελεί όχι απλό ερευνητικό ινστιτούτο, αλλά ουσιαστικά βασικό γνωμοδοτικό όργανο για μείζονες δημόσιες πολιτικές της χώρας, ενώ τα ανώτατα στελέχη του κατέχουν καίριες θέσεις στο κεντρικό κομματικό και διοικητικό μηχανισμό της Κίνα


www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1112&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote