Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 9.000 ναζί
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 9.000 ναζί Εκτύπωση E-mail
05.02.17

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες περίπου 9.000 μελών των Ες Ες και φρουρών στο ναζιστικό κολαστήριο του Άουσβιτς έδωσε στη δημοσιότητα το πολωνικό ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό. Στόχος είναι να καταγραφεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των φρουρών του Άουσβιτς δεν ήταν Πολωνοί, αλλά Γερμανοί.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης, Γιάροσλαβ Ζάρεκ τονίζει ότι η δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων (η οποία θεωρείται η πιο πλήρης που έχει γίνει ποτέ) θα βοηθήσει στην απόδειξη ότι το σκληρό στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο οποίο μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν χιλιάδες Εβραίοι, Ρομά και πολιτικοί κρατούμενοι, διοικούνταν από Γερμανούς και όχι Πολωνούς.

Περιλαμβάνει ονοματεπώνυμα, φωτογραφίες, ημερομηνίες γέννησης, θέση στον στρατό και σε αρκετές περιπτώσεις και φωτογραφίες.

Η λίστα που διατίθεται online (το link ΕΔΩ ) δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία Πολωνίας, Γερμανίας, Αυστρίας και ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να γίνει το ίδιο και για άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούσαν οι ναζί στην Πολωνία.

«Δεν εκφράζουμε καμία άποψη, απλά παραθέτουμε ψυχρά τα γεγονότα» συμπληρώνει ο Ζάρεκ.

Οι σοβιετικές δυνάμεις μπήκαν στο Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου του 1945. Οι ναζί το είχαν εγκαταλείψει λίγες ημέρες νωρίτερα αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του κολαστηρίου ανέπαφο.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11106&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote