Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό: «Δεν είναι καλή μέρα, φίλε» Εκτύπωση E-mail
03.02.17

Ο Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό: «Δεν είναι καλή μέρα, φίλε» Επεισοδιακή ήταν η πρώτη τηλεφωνική επαφή που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τη συμφωνία των δύο χωρών για το προσφυγικό. 

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο σημείο να κλείσει το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό άρον άρον, στα 25 λεπτά από τη μία ώρα που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει, λέγοντάς του: «Δεν είναι καλή μέρα, φίλε».

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στον Τέρνμπουλ πως αυτό ήταν «το χειρότερο τηλεφώνημα».

Ο Τραμπ εμφανίζεται εξοργισμένος για τη συμφωνία «τη χειρότερη όλων των εποχών», όπως τη χαρακτήρισε, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Ομπάμα με την Αυστραλία. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα δεχτούν 1.250 από τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης στην Αυστραλία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κατηγορεί τη χώρα ότι στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης».

Σε ανάρτηση που έκανε αργότερα στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε: «Το πιστεύετε; Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο πως δεν πρέπει οι ΗΠΑ να δεχτούν όλους τους πρόσφυγες που προβλέπεται από τη συμφωνία αλλά να τους επιτρέψει να περάσουν από τη διαδικασία ελέγχου, με τον Τραμπ να προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν εξονυχιστικά κάθε πρόσφυγα πριν τον δεχτούν στα εδάφη τους.

Ο ίδιος ο Τέρνμπουλ, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει και περιορίστηκε να πει ότι τα τηλεφωνήματα αυτά είναι «ειλικρινή και εμπιστευτικά».

Σύμφωνα με την Washington Post, ανάλογη συμπεριφορά επέδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος και προς άλλους ηγέτες χωρών, περιλαμβανομένου του Μεξικό, από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11098&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote