Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Κατακραυγή» για το διάταγμα Τραμπ από την Ευρωβουλή
«Κατακραυγή» για το διάταγμα Τραμπ από την Ευρωβουλή Εκτύπωση E-mail
02.02.17

«Κατακραυγή» για το διάταγμα Τραμπ από την  Ευρωβουλή - Media Αυθαίρετη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ευρωβουλή,  στις Βρυξέλλες, την πρόσφατη έκδοση του εκτελεστικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, που επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια των ΗΠΑ σε υπηκόους επτά χωρών.

Πολλοί ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι είναι ενάντια στις βασικές αξίες των δυτικών δημοκρατιών, όπως η ελευθερία, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η αλληλεγγύη.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι χαιρέτισε τις διευκρινήσεις που εξέδωσαν οι αρχές των ΗΠΑ ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν θα επηρεαστούν από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ακόμη και αν έχουν την ιθαγένεια μιας από τις επτά χώρες που αφορά το διάταγμα. Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι «αυτό δεν αλλάζει τη συνολική μας αξιολόγηση για τις εκτελεστικές αυτές πράξεις (...) Η ΕΕ δεν θα γυρίσει την πλάτη σε όποιον έχει το δικαίωμα διεθνούς προστασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό πρεσβεύουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε».

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11097&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 02.02.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote