Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βγαίνει η φραγή για πρόσωπα - κλειδιά
Βγαίνει η φραγή για πρόσωπα - κλειδιά Εκτύπωση E-mail
19.01.08
Δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις - κλειδιά βρίσκονται στα χέρια του 2ου ειδικού ανακριτή, οι οποίες… ανοίγουν τη φραγή για τα αίτια που οδήγησαν τον Χρήστο Ζαχόπουλο στη βουτιά θανάτου.

Οι αριθμοί που συνθέτουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις στα κινητά τηλέφωνά του μαρτυρούν και την ταυτότητα των προσώπων που μίλησαν μαζί του το κρίσιμο χρονικό διάστημα, τόσο πριν από την παραίτησή του όσο και τις ημέρες και ώρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του.

 Η τηλεφωνική λίστα… μιλά και αναδεικνύεται στον καλύτερο «μάρτυρα» που πέρασε από το ανακριτικό γραφείο, αφού οδηγεί βήμα βήμα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού εκείνους από την εξέταση των οποίων επιχειρεί ο κ. Δημήτρης Οικονόμου να αντλήσει τις απαντήσεις που θα ξεκαθαρίσουν τη θολή αυτή υπόθεση.

 Ανάμεσά τους είναι:

▪ Ο κ. Γιάννης Ανδριανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού▪ Ο κ. Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού

▪ Ο κ. Χρήστος Νικολουτσόπουλος, δικηγόρος-εργατολόγος

▪ Η κυρία Εύη Τσέκου▪ Οι δικηγόροι κύριοι Ηρακλής Κουτελίδας και Δημήτρης Μπαλέρμπας, αυτόπτες μάρτυρες συνομιλιών του, οι οικείοι του, η σύζυγός του κυρία Πέρσα Αγραφιώτου και ο γιος του κ. Θανάσης Ζαχόπουλος.

▪ Παράγοντας του υπουργείου Πολιτισμού από τη Μόσχα που ήταν στην πρωθυπουργική συνοδεία. Ο ανακριτής διερευνά, μεταξύ άλλων, εάν το τηλεφώνημα από τη Μόσχα έγινε αυτοβούλως ή εάν το πρόσωπο αυτό κάλεσε τον τέως γενικό γραμματέα για λογαριασμό άλλου και επιδείνωσε την ήδη κλονισμένη ψυχολογική κατάσταση του Χρήστου Ζαχόπουλου, καθώς φήμες έλεγαν ότι και στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του.

 Ολα αυτά θα «δέσουν» με τη βασική μαρτυρία του παρολίγον αυτόχειρα, η οποία αναμένεται το αργότερα σε ένα μήνα, αν φυσικά θελήσει και αποφασίσει να αποκαλύψει όλα όσα διαδραματίστηκαν. 

Πάντως, ο ανακριτής δεν θα «κλείσει» τη δικογραφία εάν δεν μιλήσει το θύμα, κάτι που επιθυμούν σφόδρα και τα μέλη της οικογένειάς του.

 Την ίδια ώρα, η άλλη πρωταγωνίστρια, η 35χρονη Εύη Τσέκου, μέσα από το περιεχόμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», για τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τις ερωτικές της περιπτύξεις με τον Χρήστο Ζαχόπουλο, κάνει ουσιαστικά μία «πρόβα» της συμπληρωματικής απολογίας της, η οποία -σύμφωνα με το συνήγορό της- θα ζητήσει να γίνει προς το τέλος της ανάκρισης.

 Δεν αποκλείεται βέβαια και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση κατηγορουμένης και θύματος. Το απόσπασμα από την αίτησή της είναι χαρακτηριστικό και χρήζει πολλών ερμηνειών. Λέει επί λέξει: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι η παραδοχή μου, ότι εγώ εικονίζομαι στις εν λόγω φωτογραφίες, που δικαιολογεί και το έννομο συμφέρον μου για την άσκηση της κρινόμενης αιτήσεως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εγώ κατασκεύασα και διακίνησα το επίμαχο DVD που παραδόθηκε και βρίσκεται στον ανακριτή». 

Δηλαδή, ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα αυτής της υπόθεσης λέει ότι δεν κατασκεύασε το συγκεκριμένο βίντεο, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν έχει σχέση με το πρωτότυπο υλικό και εν τέλει αν αυτό υπάρχει και ποιος το κατέχει. 

Πάντως και σε αυτό το δικόγραφο, αλλά και στη δήλωση που διακίνησε την περασμένη εβδομάδα, μέσω του συνηγόρου της, κ. Κώστα Χρυσικόπουλου, αποφεύγει να κατονομάσει το δικηγόρο, κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο, ο οποίος τη συνόδευε στα ΜΜΕ για τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών της περί «στημένου διαγωνισμού» στο υπουργείο Πολιτισμού και την ύπαρξη DVD.

Εντύπωση προκαλεί και η πληροφορία ότι μέρος της συμπληρωματικής κατάθεσης του κ. Γιάννη Ανδριανού αναλώθηκε στην ενημέρωση του ανακριτή γύρω από την παλιά φιλία που συνδέει από τα φοιτητικά του χρόνια τον κ. Θέμο Αναστασιάδη και τον κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι κατά την επίσκεψη της Εύης Τσέκου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου, όπως η ίδια υποστηρίζει, «συναντήθηκα αποκλειστικά και μόνο με τον κ. Αναστασιάδη», συνοδός της ήταν ο κ. Νικολουτσόπουλος. 

Τα περιθώρια για το νομικό σύμβουλο της ΓΣΕΕ -έχει απομακρυνθεί προσωρινά- στενεύουν, καθώς τα στοιχεία που φέρονται να τον εμπλέκουν στην υπόθεση είναι πολλά. Ο δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρει το νομικό συμπαραστάτη του, διακεκριμένο ποινικολόγο και μαζί ετοιμάζουν τη γραμμή πλεύσης που θα ακολουθήσει όταν κληθεί από το δικαστικό λειτουργό.

 Από την πλευρά του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κυρία Τσέκου, στα Μέσα Ενημέρωσης που επισκέφθηκε συνοδευόμενη από τον ίδιο, ήθελε να δώσει στοιχεία για το συγκεκριμένο διαγωνισμό και όχι «ροζ» υλικό με την ίδια και τον τέως γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού

.«Ο,τι και αν έκανε η κυρία Τσέκου συνοδευόμενη από εμένα ως νομικό της συμπαραστάτη είχε ένα και μόνο σκοπό, την εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση των συμφερόντων της», λέει χαρακτηριστικά. Και εξηγεί δίνοντας τη δική του εκδοχή: «Με την 35χρονη γυναίκα με συνέδεε επαγγελματική σχέση.

.Ως δικηγόρος σε υποθέσεις συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού είχα την αίσθηση ότι υπήρχε και συνεχίζει να υφίσταται μία “παράγκα” προσλήψεων “δικών μας παιδιών”».

 Στο μεταξύ, χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ κ. Σπύρος Κλαδάς για την υπόθεση της γνωμάτευσης στον κ. Ζαχόπουλο, ως ιδιώτης δικηγόρος, για νομιμότητα διαχειριστικών πράξεων στο ΥΠΠΟ.

 Ο κ. Κλαδάς υποστήριξε ότι η γνωμοδότηση είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και δεν ήταν δεσμευτική και ότι νομιμοποιήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.       

 Ελεύθερος Τύπος  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1109&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote