Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πρόσκληση ενότητας Εκτύπωση E-mail
18.01.08
Πρόσκληση ενότητας στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλώντας τους να αφήσουν τις αντιπαραθέσεις, απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της πρώτης συνεδρίασης που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με ομιλία του, στην οποία -εκτός από την υπόθεση Ζαχόπουλου, για την οποία άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό- αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά ζητήματα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο 8ο συνέδριο του κινήματος δεν πρέπει να είναι ένα συνέδριο οργανωτικών συσχετισμών και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και προτάσεων όχι όμως "οργανωμένων μικρομάγαζων". Μόνο έτσι, πρόσθεσε, θα συγκροτήσουμε ένα νέο πολιτικό ρεύμα και θα ανακτήσουμε τη δυναμική μας με σαφή ριζοσπαστικό χαρακτήρα. Η 11η Νοεμβρίου, σημείωσε, είναι παρελθόν και οι όροι εσωκομματική αντιπολίτευση, λευκή απεργία και στρατηγική ήττας δεν εκφράζουν την βούληση και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε άνοιγμα προς το ρεύμα Βενιζέλου ανακοινώνοντας τη συγκρότηση μιας Επιτροπής που θα αναλάβει το διάλογο του κόμματος με την κοινωνία με στόχο τη διαμόρφωση των προτάσεων για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, τον εκδημοκρατισμό και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Αν. Λοβέρδος, ο Θ. Πάγκαλος, ο Απ. Κακλαμάνης και ο Γ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι θα συντονίσουν αυτόν το διάλογο με κορύφωση τη διενέργεια δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών και φίλων του κόμματος, με θέμα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοκρατία, την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και τη διαφάνεια.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, N. Aθανασάκης τόνισε ότι η λέξη "εξωστρέφεια" πρέπει να κυριαρχήσει στην πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο. Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να συνδέσει τις εσωκομματικές του διαδικασίες με ανοιχτές συνελεύσεις και στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών.

Ο συντονιστής της ΚΟΕΣ του κινήματος, Χρ. Πολυζωγόπουλος, υπογράμμισε ότι για να καταστεί εφικτός ο στόχος της ουσιαστικής πολιτικής επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ η σταθερή επιλογή πρέπει να είναι "η δυναμική φυγή προς τα εμπρός".

Η συζήτηση για τις οργανωτικές λειτουργίες του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι "μια άγονη συζήτηση γύρω από εσωτερικούς συσχετισμούς εξουσίας και κατανομής επιρροών", σημείωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1108&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote