Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
25.01.17

Νέα Υόρκη/του Σάκη Σερέτη

Με ελαφρώς αυξημένη παρουσία ομογενών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο ,η όγδοη πανομογενειακού χαρακτήρα συνεδρίαση για την εθνική μας παρέλαση στην Νέα Υόρκη .

Η συνεδρίαση άρχισε με την ανάγνωση των πρακτικών από τον κ. Βασίλειο Πετράτο , ενώ ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος αναφέρθηκε στην προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλας ,το οποίο θα προβληθεί στο Σταθάκειο την 19η  Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι, σε συνεργασία με τον σύλλογο Μεσσηνίων Νέας Υόρκης “Αριστομένης” .

Παράλληλα ο κ. Γκουρνέλος ανακοίνωσε ότι η κλήρωση της φετεινής παρέλασης θα πραγματοποιηθεί δυο εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι την σχετική πρόταση είχε υποβάλλει στην προηγούμενη πανομογενειακή συγκέντρωση ,ο επί σειρά ετών υπεύθυνος της επιτροπής ρύθμισης της κυκλοφορίας στην παρέλαση Κωσταντίνος Κατσάνος .

Έκκληση για την στήριξη του λευκώματος και του λαχείου της παρέλασης απηύθυνε η κ. Ευαγγελία Βαρθόλομου , η οποία τονίζοντας την εκτύπωση 12.000 λαχνών του λαχείου της παρέλασης , επεσήμανε ότι έχουν ήδη διατεθεί περίπου 2.000 λαχεία .

Την προετοιμασία των φακέλων που περιέχουν το σχετικό υλικό συμμετοχής των συλλόγων στην παρέλαση ανακοίνωσε η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά και κάλεσε τους αντιπροσώπους των συλλόγων να τα παραλάβουν από τα γραφεία της Ομοσπονδίας , η να τα εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα του οργανισμού : www.hellenicsocieties.org

Στην απουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου καθώς επίσης και άλλων μελών των διαφόρων υποεπιτροπών της παρέλασης εστίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ενώ σχετικά με τα ονόματα των υπολοίπων τελεταρχών τόνισε ότι θα ανακοινωθούν μόλις υπάρξουν οριστικές απαντήσεις.

Παράλληλα ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι πρόκειται να επιδιώξει συνάντηση με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Ψαρό -αποδέκτη του φετεινού Ομήρειου βραβείου της Χιακής Ομοσπονδίας - του οποίου η ομιλία τον εντυπωσίασε κατά την διάρκεια της απονομής .

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βασίλη Καρβέλη, – ο οποίος είχε προτείνει για τελετάρχη σε προηγούμενη πανομογενειακή τον νέο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ- ο κ. Γαλάτουλας απάντησε ότι έχει σταλεί επιστολή στον κ. Τραμπ, ωστόσο θεωρείται αδύνατη για πρακτικούς λόγους η παρουσία αμερικανού προέδρου ή αντιπροέδρου στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Αναφερθείς δε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Νέα Υόρκη με τον υφυπουργό εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, τόνισε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό, ενώ σχολιάζοντας το θέμα επανασύστασης του ΣΑΕ, ανέφερε ότι “η Ομογένεια έχει τις δυνάμεις να οργανωθεί μόνη της και ένα τέτοιο εγχείρημα εφόσον στηρίζεται στην Ελλάδα δεν θα πάει πουθενά”.Απαντώντας σε ερώτηση του γράφοντος, εαν προσκλήθηκε ο κ. Κουίκ στην παρέλαση, ο κ. Γαλάτουλας τόνισε ότι εγγράφως η Ομοσπονδία έχει δηλώσει στη Βουλή των Ελλήνων ότι “δεν δεχόμαστε πολιτικούς στην παρέλαση και εάν θέλουμε κάποιον θα τον υποδείξουμε εμείς, γιατί η Ομογένεια και η παρέλαση δεν είναι τόπος πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Παράλληλα όμως, ανακοίνωσε ωστόσο ότι έχει προσκαλέσει τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, λέγοντας ότι τον εντυπωσίασε η στάση του και η ενημέρωση που είχε για την Ομοσπονδία.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Κίτσιος , ο κ. Βασίλης Μιχελάς που πρότεινε την υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11076&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων