Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επαφών συνέχεια για το Κυπριακό
Επαφών συνέχεια για το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
19.01.17

Ολοκληρώθηκε στο Μοντ Πελεράν η απογευματινή συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών κατά την οποία έγινε συζήτηση σε σχέση με πιθανά ερωτήματα για το θέμα της ασφάλειας.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επόμενη συνάντηση των τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί ώρα Κύπρου.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών άρχισε σήμερα στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη, και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πρωινή συνάντηση, που διήρκεσε 2.5 ώρες περίπου, έγινε γενική συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση, αλλά ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στο Μοντ Πελεράν είχαν προηγηθεί της πρωινής συζήτησης των τεχνοκρατών, διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε σημειώσει ότι στόχος των συναντήσεων είναι να προκύψει έγγραφο εργασίας που να επιτρέπει τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο με θετικές προοπτικές για κατάληξη.
Επαφές Αναστασιάδη-Τσίπρα με Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή τόσο ο πρόεδρος της Κύπρου όσο και ο πρωθυπουργός είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, από την πλευρά του συζήτησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη και ειδικότερα για τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για το συνεχές του ενδιαφέρον για το Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό και μετά την αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, μη αποκλείοντας την εμπλοκή του και στο μέλλον, με κάποιο τρόπο, στις προσπάθειες για διευθέτηση του προβλήματος.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11057&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote