Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Είχε ξεχάσει το τηλεφώνημα...
Είχε ξεχάσει το τηλεφώνημα... Εκτύπωση E-mail
18.01.08

«Τι έγινε, ξέχασε να κατονομάσει τον κομιστή;», αναρωτήθηκε χθες -προφανέστατα κάνοντας χιούμορ- δικαστικός υπάλληλος όταν στις 7.30 το πρωί ο Γ. Αγγέλου, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού, περνούσε την πύλη της πρώην Σχολής Ευελπιδων προκειμένου να καταθέσει εκ νέου -πριν καν συμπληρωθεί 48ωρο από την πρώτη του εξέταση- ως μάρτυρας για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Λίγες ώρες αργότερα έγκυρες δικαστικές πηγές επέμεναν ότι το αστειάκι ενδεχομένως και να προσέγγιζε την πραγματικότητα, καθώς στην πρώτη του κατάθεση ο Γ. Αγγέλου δεν θέλησε να πει και πολλά για τον περιβόητο πλέον κομιστή του DVD στου Μαξίμου, αλλά ξέχασε και να αναφερθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Χρ. Ζαχόπουλο και φυσικά στο περιεχόμενό της.
Δεν διακινδύνευσε

Απ' την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγ. Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι ο κ. Αγγέλου, επιστρέφοντας μετά την πρώτη κατάθεση στο γραφείο του, επικοινώνησε ο ίδιος με τον ανακριτή προκειμένου να του γνωστοποιήσει ένα ακόμη γεγονός.

Σύμφωνα μάλιστα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, που έρχονται να επιβεβαιώσουν εν μέρει και τις δικαστικές, «το γεγονός» αφορούσε κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία Αγγέλου-Ζαχόπουλου, τις επίμαχες ημέρες, στην οποία ο μάρτυρας... λησμόνησε να αναφερθεί. Κι επειδή τα τηλέφωνα του Χρ. Ζαχόπουλου «κελαηδάνε», αφού ο ανακριτής έχει τη λίστα με τις εισερχόμενες - εξερχόμενες κλήσεις του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο κ. Αγγέλου δεν διακινδύνευσε μια διάψευση και ενδεχομένως και μια ψευδορκία.

Τι δεν είπε όμως ο Γ. Αγγέλου στην πρώτη του κατάθεση με αποτέλεσμα όταν το θυμήθηκε (ή του το θύμισαν) να κινητοποιηθεί αμέσως και να ζητήσει να εξεταστεί συμπληρωματικά;

Οπως έλεγαν στην «Ε» ασφαλείς πηγές, ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στην πρώτη του κατάθεση αφού έβγαλε ένα μικρό μανιφέστο για την «κυβέρνηση που δεν εκβιάζεται», στη συνέχεια περιοριζόμενος στο θέμα της απόπειρας εκβιασμού του Χρ. Ζαχόπουλου και στο DVD απαξίωσε τουλάχιστον την πολιτική του διάσταση.

Οπως φέρεται να υποστήριξε ο κ. Αγγέλου, όταν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου Γ. Ανδριανός τον ενημέρωσε τηλεφωνικά πηγαίνοντας για το αεροδρόμιο, καθώς ταξίδευε με τον πρωθυπουργό για Μόσχα, του μίλησε απλώς για ένα DVD, που κατά τον κομιστή του ήταν ροζ, αλλά και για τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή του.

Μάλιστα, ο κ. Αγγέλου σ' εκείνη την επικοινωνία φέρεται πως δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει το όνομα του δημοσιογράφου, ο οποίος όπως του είχε πει ο κ. Ανδριανός τού προμήθευσε το DVD.

Πηγές, που όμως δεν διασταυρώθηκαν, έλεγαν πως ο ξεχασιάρης επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού δεν κατονόμασε τον κομιστή.

Η πρωτοτυπία

Είναι πάντως γεγονός ότι αυτή η υπόθεση, στο πλαίσιο που αφορά τη διερεύνησή της σε ποινικό πεδίο, έχει την εξής πρωτοτυπία:

Ολοι σχεδόν οι μάρτυρες, και κυρίως οι βασικοί, εξετάζονται συμπληρωματικά είτε έπειτα από κλήση του ανακριτή είτε κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.

Η κατηγορούμενη Εύη Τσέκου ετοιμάζει συμπληρωματικό υπόμνημα, η σύζυγος του φερόμενου ως θύματος Χρ. Ζαχόπουλου επίσης εξετάστηκε συμπληρωματικά, ο Γ. Ανδριανός έπρεπε να προσέλθει δύο φορές στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα σχετικά με τον ταχυδρόμο του DVD, άλλοι δημοσιογράφοι επίσης καλούνται για δεύτερη κατάθεση, ενώ και ο Θέμος Αναστασιάδης μετά την ταύτιση του ονόματός του (σ.σ. από εξωδικαστικούς κύκλους) με τον κομιστή του DVD, ζήτησε επίσης να έρθει να καταθέσει συμπληρωματικά. Επίσης, χθες κατέθεσε πάλι η δημοσιογράφος του MEGA Ολγα Τρέμη.

Γιατί ανακύπτει αυτή η ανάγκη; Επειδή, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι (αλλά το υπαγορεύει και η κοινή λογική), «κάποιοι ξεχνούν να αναφερθούν σε σημεία της υπόθεσης, ενδεχομένως και γιατί δεν επιθυμούν να πουν όλη την αλήθεια». Οχι όλοι, αλλά κάποιοι.

Χθες, ο ανακριτής Δημ. Οικονόμου έλαβε καταθέσεις από τους δημοσιογράφους Ολγα Τρέμη και Μαν. Καψή, καθώς και από τη σύζυγο του Χρ. Ζαχόπουλου, Πέρσα.
«Ζητήθηκαν χρήματα»

Η εξέταση (τρίτη στη σειρά, καθώς είχε δώσει μία κατάθεση στην Αστυνομία και άλλη μία στον ανακριτή) της συζύγου τού παρ' ολίγον αυτόχειρα, διήρκεσε πολύ λίγο και σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε διευκρινίσεις που ζήτησε ο ανακριτής σχετικά με τηλεφωνήματα, από ή προς το κινητό του Χρ. Ζαχόπουλου, το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, η μάρτυρας ρωτήθηκε για το αν ο σύζυγός της είχε το τελευταίο -πριν από την πτώση του από το μπαλκόνι- τριήμερο επαφές με κυβερνητικά ή μη στελέχη και ποια ήταν η ψυχολογία του.

Η κεντρική παρουσιάστρια του ΜΕΓΚΑ, Ολγα Τρέμη, επιβεβαίωσε την αρχική της κατάθεση, ότι «στο κανάλι δεν είδαμε, αλλά ούτε παραλάβαμε κάποιο υλικό».

Ο Μαν. Καψής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τη συμπεριφορά του δικηγόρου Χρ. Νικολιτσόπουλου όταν πήγαν με την Εύη Τσέκου στο κανάλι.

Ο μάρτυρας υποστήριξε -κατά πληροφορίες- ότι η 35χρονη αναφέρθηκε σε στημένο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ, αλλά και στο ροζ βίντεο, για το οποίο το κανάλι δεν επέδειξε ενδιαφέρον. Σημαντική είναι η απάντησή του «ζητήθηκαν χρήματα» στην ερώτηση αν υπήρξε απόπειρα συναλλαγής.

Είναι γεγονός ότι ο ανακριτής διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή τον ρόλο Νικολιτσόπουλου στην υπόθεση.

Λέει ότι έχει «άσο»

Καθοριστική, βέβαια, για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι η συμπληρωματική κατάθεση του Θ. Αναστασιάδη, την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά τα όσα έχουν διαρρεύσει για εμπλοκή του στο θέμα της διακίνησης του DVD, ο συνεκδότης του «Πρώτου Θέματος» ζήτησε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Δημ. Τσοβόλα, να κληθεί να εξεταστεί συμπληρωματικά προκειμένου «να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι έχει «άσο στο μανίκι του», που θα ανατρέψει την κατάσταση.

Η δήλωσή του «εμείς παίρνουμε, δεν δίνουμε DVD», δίνει το στίγμα της γραμμής του. Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσόν, το «πόθεν έσχες» του οποίου φέρεται να ελέγχεται από την αρμόδια υπηρεσία του υπ. Οικονομικών, άνθρωποι του περιβάλλοντός του λένε ότι υπάρχει έγγραφο που βεβαιώνει ότι αποκτήθηκαν νόμιμα.

Το αν ο κ. Αναστασιάδης θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή και με ποια ιδιότητα, θα φανεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν και δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το θέμα έχει ήδη κριθεί με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής.

Μαντάς για Τσοβόλα

Σχετικά με την επαγγελματική εμπλοκή του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ Παναγιώτης Μαντάς δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέγει τον συνήγορο υπεράσπισής του, και από την υποχρέωση κάθε δικηγόρου να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες όπου χρειαστεί, «η επαγγελματική ανάμειξη του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ στην υπόθεση Ζαχόπουλου μας λυπεί και μας προβληματίζει έντονα, επειδή πάνω από τους γραπτούς νομούς υπάρχουν και οι ισχυρότεροι άγραφοι ηθικοί νόμοι, τους οποίους ο πρώην πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος οφείλει να τηρεί».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1105&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote