Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Ερευνα επί των προεκλογικών ενεργειών του FBI ανοίγει το υπουργείο Δικαιοσύνης
ΗΠΑ: Ερευνα επί των προεκλογικών ενεργειών του FBI ανοίγει το υπουργείο Δικαιοσύνης Εκτύπωση E-mail
13.01.17

Ερευνα με αντικείμενο τις προεκλογικές ενέργειες του FBI σχετικά με τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον αρχίζει ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, το FBI είχε ελέγξει εάν η Δημοκρατική υποψήφια είχε διαπράξει αδίκημα κατά τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών, καθώς χρησιμοποίησε ιδιωτικό σέρβερ για υπηρεσιακά e-mail, ακόμα και για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων εγγράφων.

Η κ. Κλίντον έχει αποδώσει την ήττα της στις ενέργειες του FBI, το οποίο ξανάνοιξε την έρευνα σε βάρος της μόλις 11 ημέρες πριν τις κάλπες, χωρίς όμως να διαπιστώσει οτιδήποτε αξιόποινο.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης θα εστιάσει στο κατά πόσον το FBI ακολούθησε τις πρέπουσες διαδικασίες σχετικά με την έρευνα πάνω στην κ. Κλίντον. Βάσει παράδοσης, οι ομοσπονδιακές Αρχές δεν δεν είθισται να αρχίζουν έρευνες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να μην επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Πέραν της συμπεριφοράς του FBI και συγκεκριμένα του διευθυντή του Τζέιμς Κόμεϊ, ο επιθεωρητής θα ελέγξει και άλλα πιθανά ηθικά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, θα ελεγχθεί εάν ο υποδιευθυντής του FBI, η σύζυγός του οποίου ήταν υποψήφια για την πολιτειακή γερουσία της Βιρτζίνια, θα έπρεπε να είχε απεμπλακεί από την έρευνα σε βάρος της κ. Κλίντον.

www.kathimerini.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11042&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων