Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
11.01.17

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ»

Ολοκληρώθηκε η μονοήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη Νέα Υόρκη.
Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση κα Αμαλία Κοσμετάτου, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχου κ .Ανδρέα Δρακόπουλο, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκης Επιτροπής (AJC) κ. Ντέιβιντ Χάρις, και αργά το απόγευμα με την πλειοψηφία των Ομογενειακών Επαγγελματικών Οργανώσεων και λοιπών φορέων.

Στη συνέχεια,  ο Τέρενς Κουίκ παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας των Ομογενειακών Οργανώσεων της Νέας Υόρκης.

«Η συνάντησή μου με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών Οργανώσεων και φορέων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και χάρηκα ιδιαίτερα που μιλήσαμε ανοιχτά για όλα τα ζητήματα.
Περιέγραψα την πολιτική του Υφυπουργείου Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Ελληνισμό της Διασποράς, διευκρίνισα ότι η τοποθέτησή μου δεν έχει να κάνει ειδικά με τη Νέα Υόρκη ή την Αμερική, αλλά αφορά την Ομογένεια σε όλες τις Ηπείρους, βεβαίως με τη διαφορετικότητα των προβλημάτων και ζητημάτων, όχι απλά από Ήπειρο σε Ήπειρο, αλλά ακόμα και σε χώρες μέσα στην ίδια Ήπειρο, όπως μέσα στις ίδιες τις χώρες, κυρίως στις μεγάλες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία ή και ο Καναδάς.

Ζήτησα να γίνει ολοκληρωτική επανεκκίνηση από μηδενική βάση, αφού προηγουμένως φύγουν από τη μέση σε μια αναγκαία αυτοκάθαρση, τα Σωματεία - σφραγίδες.
Δήλωσα ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία και θα ενθαρρύνω κάθε σημαντική πρωτοβουλία που θα ξαναφέρει την Ομογένεια στα επίπεδα που ήταν πριν από 20 και πλέον χρόνια, με μοναδικό στόχο την προβολή και υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

Τελευταία οργανωμένη αντίδραση της Ομογένειας ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 για το θέμα της Μακεδονίας και πιο παλιά για το Κυπριακό,  και τώρα όλα έχουν ατονήσει.
Θα επιμείνω για το restart και θα είμαι σε επαφή με τις Οργανώσεις, ασφαλώς και με τη βοήθεια των κατά τόπους διπλωματικών Αρχών».
Ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε για την Ουάσινγκτον,  όπου θα πραγματοποιήσει 12ωρη επίσκεψη με σειρά συναντήσεων που έχει ρυθμίσει η ελληνική Πρεσβεία.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11036&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote