Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Τραμπ «άδειασε» το FBI Εκτύπωση E-mail
07.01.17

Ο Τραμπ έχει βαλθεί να φέρει τα πάνω κάτω προτού καν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο. Tη στιγμή που οι περισσότεροι προσπαθούν να τον πείσουν για την παρείσφρηση της Μόσχας στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, ο ίδιος «αδειάζει» το FBI και δίνει περισσότερη βάση στον Τζούλιαν Ασάνζ του Wikileaks, κόκκινο πανί για την απερχόμενη κυβέρνηση και την πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ολα αυτά, χωρίς να ξεχνά στιγμή την υπόσχεσή του να ξηλώσει τη μεταρρύθμιση Υγείας του Μπαράκ Ομπάμα από την «πρώτη μέρα».

Χθες, γίνονταν δύο παράλληλες συναντήσεις στην Ουάσινγκτον με αλληλοαντικρουόμενους στόχους. Μία ανάμεσα στον πρόεδρο Ομπάμα και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος για τη διάσωση του «Obamacare» και άλλη μία ανάμεσα στον επόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου για την ακύρωση της περίφημης μεταρρύθμισης, κάτι που αν επιτευχθεί θα αφήσει ανασφάλιστους εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αυτό κανονικά θα ήταν το θέμα της ημέρας -και των ημερών- αν δεν υπήρχαν το υποτιθέμενο προεκλογικό «χακάρισμα» από τη Ρωσία και η «αιρετική» προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ για να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Χθες ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, θα ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες για τους ισχυρισμούς περί ρωσικού δακτύλου στις αμερικανικές εκλογές, αφήνοντας ωστόσο αρκετές αιχμές.

«Η ενημέρωση (των υπηρεσιών) «πληροφοριών» για το δήθεν ρωσικό χάκινγκ αναβάλλεται για την Παρασκευή, ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συγκεντρωθούν πειστικά στοιχεία. Πολύ παράξενο!», έγραψε στο τουίτερ, το κοινωνικό μέσο από όπου συνηθίζει να κάνει τις ανακοινώσεις του.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει αμφιβολίες για το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία παραβίασε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Αντίθετα, φαίνεται πως δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του ιδρυτή του WikiLeaks.
«Γιατί τόση αμέλεια;»

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είπε ότι κι ένα 14χρονο θα μπορούσε να χακάρει τον Ποντέστα [επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον], γιατί λοιπόν το Δημοκρατικό Κόμμα έδειξε τόση αμέλεια; Είπε επίσης ότι οι Ρώσοι δεν του έδωσαν πληροφορίες», δήλωσε ο Τραμπ μέσω τουίτερ, ορμώμενος από τη συνέντευξη που έδωσε λίγο νωρίτερα ο ιδρυτής του Wikileaks στο κανάλι Fox.

Σε αυτή, ο Ασάνζ διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Μόσχα του παρείχε τις επίμαχες πληροφορίες. Χθες μάλιστα το WikiLeaks υποσχέθηκε αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει από τον Λευκό Οίκο πριν από την αποχώρηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του που προμηνύουν μια ταραχώδη σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναμένεται εναγωνίως η πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές που θα δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις 11 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε -πάντα- μέσω τουίτερ. Προς το παρόν, «μαζεύει πόντους» μετά την απόφαση της Ford να ματαιώσει την επέκτασή της στο Μεξικό, αποφασίζοντας να κατασκευάσει νέα μονάδα εντός των ΗΠΑ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε πρώτα αναφερθεί ονομαστικά, μεταξύ άλλων εταιρειών, στην General Motors, απειλώντας τη με «βαρύ τελωνειακό δασμό» λόγω της έντονης δραστηριοποίησής της στο Μεξικό, η οποία «στερεί θέσεις εργασίας σε χιλιάδες Αμερικανούς».

Η Ford, χωρίς να περιμένει να χτυπήσει και για αυτήν το καμπανάκι, ανακοίνωσε αυτοβούλως ότι ματαιώνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κόστους 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Μεξικό προκειμένου να επενδύσει σε μία από τις μονάδες της στην πολιτεία του Μίσιγκαν στην οποία θα κατασκευάζει αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα. Βάφτισε μάλιστα την απόφασή της «ψήφο εμπιστοσύνης στον Τραμπ».

Η εξέλιξη αυτή έτυχε θερμής υποδοχής στη... Γαλλία. Την επαίνεσε τόσο η ακροδεξιά επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζοντάς τη «νίκη για την πολιτική του προστατευτισμού», αλλά και ο διεκδικητής του «χρίσματος» των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές Αρνό Μοντεμπούρ, σχολιάζοντας αστειευόμενος «βλέπω ότι ο Τραμπ εφαρμόζει τη μέθοδο Μοντεμπούρ». Αλλά, ας μη βιαστεί να μιλήσει κανείς για νίκη της αμερικανικής εργατικής τάξης κατά της παγκοσμιοποίησης.

«Ο Τραμπ πρόκειται να επωφεληθεί προσωπικά από τη νομοθετική ατζέντα που αναμένεται να προωθήσει μέσα στις 100 πρώτες μέρες - από τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα και την κατάργηση των περιορισμών για τη Wall Street μέχρι την απόσυρση του “Obamacare”», έγραφε χθες η ιστοσελίδα Politico. Για τυχόν αμφιβολίες, χθες ο Τραμπ ανακοίνωσε το όνομα άλλου ενός ανθρώπου του χρήματος σε κυβερνητικό πόστο.

Πρόκειται για τον Τζέι Κλέιτον, δικηγόρο της Wall Street με στενούς δεσμούς με την Goldman Sachs, ο οποίος θα αναλάβει την Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών, το ανώτατο εθνικό όργανο ελέγχου των χρηματοπιστωτικών αγορών. Για την εργατική τάξη δεν παίρνουμε όρκο, αλλά η αμερικανική ελίτ θα πάει σίγουρα στον... παράδεισο.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11025&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote