Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Unicef: Τα παιδιά θύματα της βίας στην Κένυα
Unicef: Τα παιδιά θύματα της βίας στην Κένυα Εκτύπωση E-mail
18.01.08
Η βία που πλήττει την Κένυα, έπειτα από την αμφισβητούμενη επανεκλογή στις 27 Δεκεμβρίου του προέδρου Μουάι Κιμπάκι, έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 100.000 παιδιών από τις εστίες τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από τη Unicef. «Η Unicef εκτιμά ότι τουλάχιστον 100.000 παιδιά έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Κένυα έπειτα από την ανακοίνωση των αμφισβητούμενων αποτελεσμάτων των εκλογών του Δεκεμβρίου. Περίπου 75.000 από τα παιδιά αυτά ζουν πιθανότατα ακόμη στους 100 καταυλισμούς προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί σε εκκλησίες, σε αστυνομικά τμήματα και σε αγρούς από την έναρξη της κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Unicef. Τα σχολεία έχουν επαναλειτουργήσει επισήμως στη χώρα, αλλά πολλοί μαθητές απουσιάζουν, διότι, είτε έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, είτε οι γονείς τους φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Ορισμένα παιδιά έχουν εκτεθεί σε σκηνές σκληρής βίας. «Ορισμένα παιδιά είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, σε πυρκαγιές που προκλήθηκαν σκοπίμως από τους γείτονες τους οποίους γνώριζαν από πάντα. Ορισμένα υπήρξαν μάρτυρες του βίαιου θανάτου συγγενών και γειτόνων».

Η Unicef ανακοίνωσε ότι έχει εγκαταστήσει σε πολλές περιοχές σκηνές για να χρησιμεύσουν ως σχολεία και ότι έχει λάβει μέτρα για να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες υγείας, υγιεινής και διατροφής του πληθυσμού.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1101&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote