Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Εκτύπωση E-mail
22.04.07

 Του Σάκη Σερέτη

Η πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα καθώς και οι δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών,σε θέματα που απτονται της αρμοδιότητας τους,ερχεται να επιβεβαιώσει εναν κανόνα που λέει οτι,πολλοί πολιτικοί ανοίγουν το στόμα τους, προτού προλάβουν να βουτήξουν την γλώσσα ,στο μελάνι του μυαλού τους.

Πρόσφατο παράδειγμα, οΥπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Κεφαλογιάννης,ο οποίος στην προσπάθεια του να βγεί λάδι στην υπόθεση του ναυαγίου,υπέπεσε σε μια σειρά απο λεκτικά λάθη .(ισως να φταίνε και οι δημοσιογράφοι…)

“Ειμαστε μιά σύγχρονη χώρα που ανταποκρίνεται αμεσα”ελεγε ο κ.Κεφαλογιάνης,αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες εδειχναν την γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τον αμεσο βαθμό ετοιμότητος ,οταν τα βράχια της Σαντορίνης σαλπάρησαν χωρίς να βγαλουν το σχετικό φλάς.

Προφανώς η περιπετειώδης αποβίβαση των επιβατών του Sea Diamond, που οπως ειδε ολος ο κόσμος γινόταν με ανεμόσκαλες,θα ηταν στα πλαίσια ενός τουρνουά μπάντζι τζάμπινγκ που ειχε διοργανώσει  εν πλώ η πλοιοκτήτρια εταιρία.Ετσι λοιπόν κατά τον κ.Υπουργό τίποτα δεν πήγε στραβά,παρά το γεγονός οτι υπήρξαν  δύο αγνοούμενοι.Πάμε στην πολύκροτη  υπόθεση των ομολόγων, οπου μια παρέα απο κάτι απίθανους τύπους , παρέδωσε την περιούσια του ΤΕΑΔΥ εν λευκώ,ετσι, “σεμνά και ταπεινά”.

Ο τσάρος της οικονομίας κ.Αλογοσκούφης μέσα στην φούρια του να περάσει αβρεχτος το ποτάμι των ευθυνών,μας γνωστοποίησε οτι υπάρχουν απληστοι χρηματιστές και ανίδεες διοικήσεις σε πρώτη φάση,ενω αμέσως μετά προσπάθησε να τα μαζέψει οπως-οπως.

Απο την αλλη πλευρά ομως ο κ.Τσιτουρίδης ,αισθάνεται απογοητευτικά μόνος,ψάχνοντας απεγνωσμένα για σωσίβιο, στο πέλαγος των ευθυνών που του αντιστοιχούν.Κερασάκι στην τούρτα της γρήγορης γλώσσας,ο συνήθης υποπτος απο τον χώρο του Πασόκ κ. Θ. Πάγκαλος,ο οποίος αρκετούς πονοκεφάλους εχει προκαλέσει στην ηγεσία του κόμματος του, με τις διαφορετικές τοποθετήσεις που υϊοθετεί κατά καιρούς.Τελευταίο του επίτευγμα οι δηλώσεις περί πανεπιστημιακού ασύλου.Και ενώ το κόμμα του, προσπαθούσε να διαφοροποιήσει την θέση του απο την κυβέρνηση, στα θέματα παιδείας,ξαφνικά ο κ. Πάγκαλος ανάβει ενα μικρό μπουρλότο,οταν αποφάσισε να εκθέσει τις απόψεις του,για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.Εκεί εμφανίσθηκε και ο ιός της σύγχυσης,που ειχε σαν αποτέλεσμα την αποπομπή του κ.Κ.Κουλούρη.

Με αυτα τα ολίγα και μόνο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι αυτές οι γρήγορες δηλώσεις,πολλές φορές γίνονται εξ’αμελείας και φυσικά προκύπτουν απο το αισθημα αυτοσυντήρησης ,καθώς οι πολιτικοί προσπαθουν πρώτα απο ολα, να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Αδιάψευστος μάρτυρας των οσων προανέφερα, ειναι η κυρίαρχη εικόνα της  Ελληνικής τηλεόρασης.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 23.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote