Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέα τροπή στο «μυστήριο Νταϊάνα» Εκτύπωση E-mail
18.01.08
Σκηνές βγαλμένες από μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι έχει αρχίσει να θυμίζει η δικαστική έρευνα για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Οι λεπτομέρειες από τις νέες καταθέσεις στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Tύπου, επιβεβαιώνοντας ότι 10 χρόνια μετά η συνωμοσιολογία για το «μυστήριο Νταϊάνα» εξακολουθεί να πουλάει!

Ενα νέο σημαντικό στοιχείο παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Λονδίνου, το οποίο εξετάζει τις συνθήκες θανάτου της «πριγκίπισσας του λαού».

 Πρόκειται για ένα σημείωμα γραμμένο από το δικηγόρο της, λόρδο Μίσον, ο οποίος το είχε παραδώσει ιδιοχείρως στον πρώην αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου σερ Πολ Κόντον, 3 εβδομάδες μετά το θάνατό της, στο τραγικό τροχαίο της 31ης Αυγούστου 1997.

Στο σημείωμα ο δικηγόρος -δεν βρίσκεται εν ζωή- αναφερόταν σε μια συνομιλία με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα στο παλάτι του Κένσινγκτον στις 31 Οκτωβρίου 1995.

 Η Νταϊάνα είχε ενημερώσει τον ίδιο και δύο συνεργάτιδές του ότι μόλις είχε πληροφορηθεί από έγκυρη πηγή πως το Μπάκιγχαμ σχεδίαζε «να τη βγάλει από τη μέση», πιθανότατα με στημένο τροχαίο! Είχε προσθέσει μάλιστα ότι εξίσου κινδύνευε και η τότε ερωμένη του συζύγου της, Καμίλα.

Το σημείωμα αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δεσμό με την γκουβερνάντα των παιδιών τους. Στη συνάντηση η πριγκίπισσα αποκάλυψε ακόμη ότι σύμφωνα με πληροφοριοδότη -δεν τον κατονόμασε- η βασίλισσα Ελισάβετ σχεδίαζε να παραιτηθεί από το θρόνο τον επόμενο Απρίλιο, για να τη διαδεχθεί ο Κάρολος.

Το σενάριο αυτό δεν έβρισκε σύμφωνη την ίδια, καθώς επιθυμούσε ο θρόνος να περάσει απευθείας στον ανήλικο ακόμη γιο της Ουίλιαμ. Στο σημείωμα ο λόρδος Μίσον σχολίαζε πως, ενώ θεώρησε τους φόβους της ανυπόστατους, το γεγονός ότι εκείνη έδειχνε τρομοκρατημένη τον έπεισε να κρατήσει ένα υπόμνημα. 

Οπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, αντί να ενημερώσει τους ανωτέρους του για την ύπαρξη του σημειώματος, ο σερ Κόντον το χαρακτήρισε άκρως απόρρητο και το άφησε στην τύχη του. Στις καταθέσεις τους ο ίδιος και οι συνεργάτες του υπερασπίστηκαν την απόφασή τους, υποστηρίζοντας ότι σκόπευαν να το δημοσιοποιήσουν μόνον εφόσον οι έρευνες των γαλλικών αρχών έφερναν στο φως στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι το τροχαίο προκλήθηκε από δόλο.

 Κάτι που τελικά δεν συνέβη.Στο Ανώτατο Δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο συνεργάτιδες του λόρδου Μίσον, οι κυρίες Μάγκι Ρε και Σάντρα Ντέιβις, οι οποίες ήταν παρούσες στη συνάντηση με την Νταϊάνα και το δικηγόρο της. Επιβεβαίωσαν όσα αναφέρει το σημείωμα σχολιάζοντας ότι, ενώ θεώρησαν υπερβολικούς τους φόβους της πριγκίπισσας, διέκριναν ότι πίστευε πως κινδυνεύει.

 Η κυρία Ντέιβις επεσήμανε πως όταν πληροφορήθηκε το μοιραίο (18 μήνες αργότερα) η σκέψη της πήγε σε όσα είχε αποκαλύψει η Νταϊάνα σ’ εκείνη τη συνάντηση. Στην κατάθεσή του ο κ. Πολ Μπάρελ, μπάτλερ της πριγκίπισσας, επιβεβαίωσε τους φόβους της. Πρώτος είχε αποκαλύψει ότι η Νταϊάνα φοβόταν ότι θα πέσει θύμα τροχαίου. Οι νέες εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν όσους φρονούν ότι υπήρξαν σκόπιμες παραλείψεις και συγκαλύψεις στις δύο προηγούμενες έρευνες, γεγονός που εξηγεί γιατί συνεχίζονται οι θεωρίες συνωμοσίας. 

 Δεν δέχτηκε την προστασίαΗ πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν θα έχανε τη ζωή της με τρόπο βίαιο, σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο 1997, αν είχε αποδεχθεί την προστασία του αυτοκινήτου της από την τοπική αστυνομία, βεβαίωσε σήμερα στο Λονδίνο ο πρώην αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας, καταθέτοντας στο πλαίσιο έρευνας, με τη συμμετοχή ενόρκων, στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, για το τροχαίο δυστύχημα.

 Ο Λόρδος Πολ Κόντον, ο προϊστάμενος όλης της Σκότλαντ Γιάρντ την εποχή αυτού του μοιραίου τροχαίου στο Παρίσι, πρόσθεσε ότι ένθερμα είχε παρακαλέσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, να αποδεχθεί να προστατεύεται στις μετακινήσεις της από μία ομάδα της Σκότλαντ Γιάρντ.

 Στη σήραγγα της Πόν ντ Αλμά έχασαν τη ζωή της (εκτός της πριγκίπισσας Νταϊάνας) και ο σύντροφός της Αχμεντ αλ Φάγιεντ όπως και ο οδηγός τους, Ανρί Πολ. "Θα είμαι απολύτως ειλικρινής:

Εάν, όπως είχα εκφράσει την ευχή, η πριγκίπισσα απολάμβανε (στις μετακινήσεις) αστυνομικής προστασίας, τότε είμαι απόλυτα πεισμένος ότι τρεις άνθρωποι δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους με τραγικό τρόπο" κατέθεσε ο Λόρδος Κόντον. "Το πρόβλημα της προστασίας της (της πριγκίπισσας)...

Ατυχώς, δεν είχε αστυνομική προστασία. Εύχομαι, όμως, να είχε" , πρόσθεσε αμέσως. -Στο ερώτημα που του ετέθη, εκ μέρους του συνηγόρου του πατέρα του Αχμεντ Αλ Φάγεντ, του Μοχάμεντ αλ Φάγεντ, ο Λόρδος Κόντον απάντησε ότι "η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν εμπιστευόταν την αστυνομία".

"Ολοφάνερα, είχε αποφασίσει ότι η αστυνομία, εάν έπρεπε να είναι σε ένα στρατόπεδο, δεν έπρεπε να είναι στο δικό της", απάντησε ο Λόρδος. "Δεν είναι μία σωστή επιλογή, όμως φαντάζομαι πως θα μου ήταν δύσκολο, να την είχα κάνει να μεταβάλει άποψη". 

Ο Μοχάμεντ αλ Φάγεντ, δισεκατομμυριούχος, ο ιδιοκτήτης των "Χάροντ'ς" του Λονδίνου, πιστεύει--και σήμερα ακόμα--πως το ζευγάρι "δολοφονήθηκε στο πλαίσιο συνωμοσίας που εξυφάνθηκε, με εμπλοκή του ίδιου του πρίγκιπα Φιλίππου, προκειμένου να αποφευχθεί η Νταϊάνα, δηλαδή η μητέρα ενός μελλοντικού βρετανού μονάρχη, να παντρευτεί έναν Μουσουλμάνο".   

Ελεύθερος Τύπος - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1099&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote