Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το Βρετανικό Συμβούλιο έκλεισε τα γραφεία του στην Αγία Πετρούπολη Εκτύπωση E-mail
17.01.08
Ο πολιτιστικός βραχίονας της βρετανικής κυβέρνησης έκλεισε τα γραφεία του στην Αγία Πετρούπολη, επειδή όλο το ρωσικό προσωπικό του κλήθηκε από την SFB, τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, σε συνέντευξη, ανακοινώθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο. «Το γραφείο στην Αγία Πετρούπολη του Βρετανικού Συμβουλίου δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα επειδή όλο το ρωσικό προσωπικό του κλήθηκε να προσέλθει στα κεντρικά γραφεία των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας προκειμένου να δώσουν συνέντευξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βρετανικού Συμβουλίου στην Αγία Πετρούπολη. «Εξαιτίας των μέτρων σε βάρος μας από τις ρωσικές αρχές το γραφείο μας στην Αγία Πετρούπολη έκλεισε προσωρινά», δήλωσε στο Λονδίνο εκπρόσωπος του Βρετανικού Συμβουλίου.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, εξήγησε, μιλώντας στους δημοσιογράφους - έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν - ότι ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής υπηρεσίας Πίτερ Ρίκετς συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Βρετανία Γιούρι Φεντότοφ, κυρίως για να του υπενθυμίσει ότι οι δραστηριότητες του Βρετανικού Συμβουλίου στην χώρα του είναι «καθ' όλα νόμιμες». Ακόμη, του επισήμανε ότι οι μόνοι χαμένοι από την «επίθεση» εναντίον του πολιτιστικού βραχίονα της Βρετανίας στην Ρωσία θα είναι η υπόληψη της ρωσικής κυβέρνησης και ο ρωσικός λαός.

Στο μεταξύ, ο Στίβεν Κίνοκ, διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου για τη βορειοδυτική Ρωσία και γιος του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Νιλ Κίνοκ, ο οποίος προεδρεύει του Βρετανικού Συμβουλίου, συνελήφθη αργά χθες το βράδυ και κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, αστυνομικοί τον σταμάτησαν επειδή είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του σε μονόδρομο και ενώ έκαναν έλεγχο στα χαρτιά του αισθάνθηκαν την μυρωδιά αλκοόλ. Ο Κίνοκ αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ.

www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1094&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote