Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Aντίδραση Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών»
Aντίδραση Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών» Εκτύπωση E-mail
04.12.16

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις, καθώς αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, ενώ αργότερα η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα EurActiv, στην οποία μίλησε η κ. Κοτσιγιάντσιτς, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών» και πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους» κατέληξε η κ. Κοτσιγιάντσις.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10935&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων