Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ένα ποίημα της Άννας Φρανκ πωλήθηκε 140.000 ευρώ
Ένα ποίημα της Άννας Φρανκ πωλήθηκε 140.000 ευρώ Εκτύπωση E-mail
24.11.16

Ένα ποίημα της Άννας Φρανκ πωλήθηκε 140.000 ευρώ Σε δημοπρασία πωλήθηκε ένα σπάνιο χειρόγραφο που υπογράφεται από την Άννα Φρανκ. Πρόκειται για ένα ποίημα το οποίο η Άννα Φρανκ είχε γράψει στο λεύκωμα μιας φίλης της, το 1942, λίγους μήνες πριν κρυφτεί από τους ναζιστές με την οικογένειά της στο Άμστερνταμ. Η Φρανκ ήταν 12 ετών όταν έγραψε ένα μικρό ποίημα στο λεύκωμα ποιημάτων της φίλης της.

Η τιμή του έφτασε τα 140.000 ευρώ. Η τιμή είναι σχεδόν πενταπλάσια από αυτή που είχε εκτιμηθεί (30.000 ευρώ). Δύο λεπτά μετά την έναρξη της δημοπρασίας το "αντικείμενο 2390" με το όνομα "Στη μνήμη της Άννας Φρανκ" κατοχυρώθηκε στον αγοραστή του από τον οίκο Bubb Kuyper μέσω διαδικτύου.

Την ώρα που άλλοι πλειοδοτούσαν, τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, περίπου 20 ενδιαφερόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσες πωλήσεων του οίκου δημοπρασιών στο Χάαρλεμ της δυτικής Ολλανδίας. "Μόλις τέσσερα ή πέντε χειρόγραφα" που υπογράφει η έφηβη έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες τα τελευταία 40 χρόνια, δήλωσε ο Τάις Μπλάκεβορτ, ο συνδιευθυντής του Bubb Kuyper, του οίκου που ειδικεύεται στα βιβλία και στα γραπτά ντοκουμέντα.

Μια σειρά από επιστολές της Άννας και της αδελφής της, Μαργκότ, προς τις Αμερικανίδες με τις οποίες αλληλογραφούσαν πωλήθηκε το 1988 αντί 165.000 δολαρίων. Ένα παραμύθι που υπογράφουν τα δύο κορίτσια πωλήθηκε τον Μάιο στη Νέα Υόρκη αντί 62.500 δολαρίων.

 www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10913&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote