Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Εκτός» ο Σαρκοζί από την κούρσα της Κεντροδεξιάς
«Εκτός» ο Σαρκοζί από την κούρσα της Κεντροδεξιάς Εκτύπωση E-mail
21.11.16

Νικολά Σαρκοζί Έξω από την κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στη γαλλική Κεντροδεξιά μένει ο Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα (8.400 από 10.228 εκλογικά τμήματα), ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με υψηλό ποσοστό 44%, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, το 2017.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο (επίσης πρώην πρωθυπουργός) Αλέν Ζιπέ με ποσοστό 28,1%, ενώ τρίτος είναι ο Νικολά Σαρκοζί με 21,1%.

Ήδη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έχει παραδεχθεί την ήττα του, συμπληρώνοντας πως θα στηρίξει τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών. Επίσης δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή.

Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτοι (Φιγιόν και Ζιπέ) θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις 27 Νοεμβρίου.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές: μέχρι τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα - 6.00 ώρα Ελλάδας) είχαν ψηφίσει 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι (στο 70% των εκλογικών τμημάτων από τα συνολικά 10.228 τμήματα της χώρας). Σημειώνεται ότι στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος το 2012, συμμετείχαν 2,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Οποιοσδήποτε Γάλλος πολίτης είχε το δικαίωμα να ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές, αφού καταβάλει δύο ευρώ και αφού υπογράψει μια διακήρυξη που θα τον δεσμεύει να συμμερίζεται «τις δημοκρατικές αρχές της Δεξιάς και του Κέντρου».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των επτά υποψηφίων του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» που συμμετείχαν στον σημερινό πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς για το προεδρικό χρίσμα, συμπεριλαμβάνεται ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέν Ζιπέ και Φρανσουά Φιγιόν, οι πρώην υπουργοί Ζαν-Φρανσουά Κοπέ και Μπρινό λε Μερ, καθώς και ο Ζαν-Φρεντερίκ Πουασόν (εκπρόσωπος της υπερσυντηρητικής δεξιάς) και η (μόνη γυναίκα ανάμεσα σε έξι άνδρες) Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ.

πηγή : www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10905&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote