Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Όταν ο νέος προσωπάρχης του Τραμπ δήλωνε περήφανος που είναι Έλληνας
Όταν ο νέος προσωπάρχης του Τραμπ δήλωνε περήφανος που είναι Έλληνας Εκτύπωση E-mail
15.11.16

Όταν ο νέος προσωπάρχης του Τραμπ δήλωνε περήφανος που είναι Έλληνας Υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του δηλώνει ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, Ρέινς Πρίμπους που αναλαμβάνει τη θέση - κλειδί του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Γεννημένος στις ΗΠΑ από μητέρα Ελληνίδα, με καταγωγή από το Πλωμάρι Μυτιλήνης, και πατέρα Γερμανό, ο Ρέινς Πρίμπους ήταν μέχρι χθες πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αγαπητό στο κατεστημένο, και εσωκομματικό στέλεχος ήπιων τόνων.

Το 2011, όταν ο μόλις 38χρονος τότε ρεπουμπλικανός αποκτούσε την προεδρική θέση στην Εθνική Επιτροπή του κόμματός του, δήλωνε:

«Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, είναι ευλογία από τον Θεό να είσαι Έλληνας»

Η μητέρα του κατάγεται από τη Μυτιλήνη, γεννήθηκε ωστόσο στο Σουδάν, όπου γνώρισε τον πατέρα του. Ο ίδιος περιγράφει τη ζωή τους μέχρι τη γνωριμία τους και την μετεγκατάστασή τους στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κάπως έτσι:


  
«Τη δεκαετία του του 60, η Βόρεια Αφρική, ήταν κατά κάποιο τρόπο το νέο σύνορο της νότιας Ευρώπης. Έτσι, υπήρχαν πολλοί Ιταλοί, Έλληνες και Ισπανοί που ζούσαν στη Β. Αφρική τη δεκαετία του 60. Η μητέρα μου, Δήμητρα, ήταν 19-20 ετών όταν γνώρισε τον πατέρα μου, και είχε ζήσει όλη της τη ζωή στο Χαρτούμ. Εργαζόταν στην Αμερικανική Πρεσβεία του Σουδάν. Ο πατέρας μου, αγγλογερμανικής καταγωγής, ήταν στον στρατό της Αιθιοπίας καθώς οι ΗΠΑ είχαν εκεί μια στρατιωτική βάση, νομίζω στην Ερυθραία. Τότε γνώρισε τη μητέρα μου».

Ερωτηθείς για το ασυνήθιστο όνομά του είχε δηλώσει: «Είναι αυτό που προκύπτει όταν έχεις για γονείς έναν Γερμανό και μία Ελληνίδα. Μια αληθινή σύγκρουση πολιτισμών, τολμώ να πω».

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10890&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote