Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Φρούριο» η Αθήνα για τον Ομπάμα
«Φρούριο» η Αθήνα για τον Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
13.11.16

Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία προκάλεσε την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας εν όψει της επερχόμενης επισκεψης Ομπάμα Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται πλέον η ηγεσία της Αστυνομίας εν όψει της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία τα ξημερώματα της Παρασκευής, που προκάλεσε την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας, ήρθαν οι απειλές της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εναντίον του Αμερικανού προέδρου.

Το κείμενο των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές λίστες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλεί τους αναρχικούς να πραγματοποιήσουν οργανωμένη επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ και να σαμποτάρουν την επίσκεψη.

«Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama (...) Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας (...) Ομως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση (...) Το σαμποτάζ της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας», αναφέρει στο κείμενο των «Πυρήνων της Φωτιάς», με το οποίο ανέλαβαν και την ευθύνη για τη βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες έχουν «θορυβήσει» τους Αμερικανούς, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα συναγερμού, με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς να πραγματοποιούν απανωτές συσκέψεις, τόσο στο κτίριο της Κατεχάκη, όσο και στο μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συσκέψεις συμμετέχουν και πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών της Αμερικής, οι οποίοι βρίσκονται σε «ανοιχτή» γραμμή με τις ελληνικές Αρχές. Υπό τα νέα δεδομένα, αποφασίστηκε χθες να αυξηθούν κατά 30% οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας κατά τη διήμερη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, θα αποσταλούν στις διπλωματικές αποστολές επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις από τις εποχούμενες υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ).

Το νέο σχέδιο
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο «Εθνος» ότι η Αθήνα θα μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο από την επόμενη εβδομάδα, ενώ τα μέτρα θα ξεκινήσουν να τίθενται σταδιακά σε ισχύ από σήμερα Σάββατο - λόγω και της διεξαγωγής του Μαραθωνίου την Κυριακή.

Από το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο καταρτίστηκε σε «tabula rasa» και με τη συνδρομή των Αμερικανών, αφαιρέθηκε η ομιλία του προέδρου Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας. Η τοποθεσία κρίθηκε ότι εμπεριέχει πολλές ιδιαιτερότητες από πλευράς φύλαξης.

Η ομιλία θα γινόταν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν χθες την ΕΛ.ΑΣ. ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση ακυρώνεται, χωρίς όμως να αιτιολογήσουν την απόφαση.

Πλέον αναζητούνται νέοι χώροι, με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος να κρίνονται επικρατέστεροι. Ωστόσο, πληροφορίες του «Εθνους» επιμένουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με φόντο την Ακρόπολη.

Μπορεί να ακυρώθηκε η Πνύκα, δεν εγκαταλείφθηκε όμως η ιδέα να συνδυαστεί και οπτικά η ομιλία Ομπάμα για τη Δημοκρατία με τον ίδιο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τα τελευταία γεγονότα έχουν βάλει φωτιά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, με τα μέτρα να ξεπερνούν ακόμα και αυτά που είχαν εφαρμοστεί στις επισκέψεις των Κλίντον, Νετανιάχιου, Πούτιν και Μέρκελ.

Πάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες θα βρεθούν στην Αθήνα, εκ των οποίων αρκετοί είναι ήδη εδώ, ενώ μεικτά κλιμάκια επίλεκτων αστυνομικών (ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική, ΤΕΕΜ, ελεύθεροι σκοπευτές, κ.ά.) θα τοποθετηθούν στους χώρους που θα κινηθεί η αμερικανική αποστολή, όπως στο Ελ. Βενιζέλος, και κατά μήκος της διαδρομής προς το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Ομπάμα έχει ήδη μετατραπεί σε «αστακό».

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10886&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote