Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Αγανάκτηση" των ΗΠΑ για την έκρηξη
"Αγανάκτηση" των ΗΠΑ για την έκρηξη Εκτύπωση E-mail
15.01.08
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις εξέφρασε την "αγανάκτησή" της μετά από την "τρομοκρατική" επίθεση κατά οχήματος που ανήκει σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 16.

"Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση των ΗΠΑ για την τρομοκρατική αυτή επίθεση που έγινε σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού", τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον σαουδάραβα ομόλογό της, Σαούντ αλ-Φάισαλ.

Καταδίκη από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό καταδίκασε σθεναρά σήμερα τη βομβιστική επίθεση σε ένα από τα οχήματά της, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 3 άνθρωποι, και προέβη στην εκτίμηση ότι είχε ως στόχο να υπονομεύσει τη σταθερότητα στο Λίβανο.

"Η πρεσβεία των ΗΠΑ είναι αγανακτισμένη από το γεγονός ότι κάποιοι επιδιώκουν ακόμη να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στο Λίβανο μέσω των δολοφονιών και των εκφοβισμών", αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση. "Ο λιβανικός λαός αξίζει να ζήσει με ασφάλεια και με δημοκρατία στο Λίβανο", προτίθεται στο κείμενο.

"Εγκλήματα όπως η τρομοκρατική επίθεση στη Ντόρα δεν θα εξασθενήσουν τη διεθνή συμμαχία που εργάζεται για να ενισχύσει την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία στο Λίβανο", αναφέρεται στο κείμενο.

Το Παρίσι επίσημα καταγγέλλει τις "προσπάθειες αποσταθεροποίησης"

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατήγγειλε με σημερινή δήλωσή του τις "απόπειρες αποσταθεροποίησης" που συμβαίνουν στον Λίβανο, καταδικάζοντας, ταυτοχρόνως, "με τη μεγαλύτερη δυνατή σθεναρότητα" τη βομβιστική ενέργεια, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι κοντά στη Βηρυτό, ενώ διερχόταν ένα αυτοκίνητο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό.

"Απέναντι στις απόπειρες αποσταθεροποίησης, η Γαλλία ανανεώνει την έκκλησή της--προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, εντός και εκτός Λιβάνου--να αναλάβουν τις ευθύνες τους αναφορικά με το επικίνδυνο "κενό" εξουσίας στην κορυφή του κράτους--αδυναμία εκλογής νέου Προέδρου δημοκρατίας", τονίζεται στην έγγραφη δήλωση με την υπογραφή του κ. Κουσνέρ, που διένειμε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ευχόμεθα να διαλευκανθεί απολύτως η υπόθεση της ανωτέρω τρομοκρατικής ενέργειας και τόσο οι δράστες, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της, να παραπεμφθούν να δικαστούν" προστίθεται. "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον λιβανικό λαό", επισημαίνεται. "Ταυτοχρόνως, εκφράζουμε την συμπάθειά μας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εκπροσώπους τους στον Λίβανο", σημειώνεται.

Τέλος, με τη γραπτή δήλωση του κ. Κουσνέρ, παρέχεται ρητή υποστήριξη στο πλάνο που διατύπωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος, ώστε ο Λίβανος να αποκτήσει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και στη δράση, που αναπτύσσει σχετικώς ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, κ. Αμρ Μούσα.

Ας σημειωθεί ότι η βομβιστική ενέργεια με τους τέσσερις νεκρούς ήταν η πρώτη αντι-αμερικανική ενέργεια στο έδαφος του Λιβάνου από την εποχή του εμφύλιου πολέμου (1975-1990).

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1088&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote