Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τι ελπίζει η Αίγυπτος από την εκλογή του Τραμπ -Τον προσκάλεσαν ήδη στο Κάιρο
Τι ελπίζει η Αίγυπτος από την εκλογή του Τραμπ -Τον προσκάλεσαν ήδη στο Κάιρο Εκτύπωση E-mail
10.11.16

 Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS/Nariman El-Mofty Καθώς έχουν αρχίσει ήδη να κατακλύζουν τον αραβικό και ειδικότερα αιγυπτιακό τύπο οι αναλύσεις για τα αποτελέσματα της νίκης που πέτυχε ο Ντόναλντ Τραμπ, όλο και πιο πολλοί Αιγύπτιοι πολιτικοί δείχνουν ξεκάθαρα την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, με δηλώσεις που καταγράφονται στον τοπικό τύπο, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος ενσαρκώνει το νέο πλέον ισχυρό αντίπαλο ενάντια στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την ίδια στιγμή το νέο μεγάλο σύμμαχο του Αιγυπτίου ηγέτη Αλ Σίσι, της χώρας και του Αιγυπτιακού λαού.

Βέβαια, υπάρχουν οι κοινοβουλευτικές φωνές που τονίζουν ότι οι πολιτικοί της Χώρας του Νείλου πρέπει να διατηρούν συγκρατημένη την αισιοδοξία τους, αλλά όλοι συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα πολεμήσει τους Ισλαμιστές που επιχειρούν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Στη Μέση Ανατολή, γενικότερα, ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο με την εκλογή του Τραμπ και γενικά θεωρούν ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στο χάος που έχει δημιουργηθεί στη Συρία.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των Αιγυπτίων βουλευτών ελπίζει πλέον σημαντικά ότι οι δύο χώρες θα ανακτήσουν και πάλι τις παλιές στρατηγικές τους σχέσεις, δείχνοντας ότι ο αμερικανικός λαός προτίμησε τον υποψήφιο Πρόεδρο που αντιτάχθηκε σθεναρά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Εξάλλου, άλλοι εκπρόσωποι του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου επικρίνουν τα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπάθησαν να καθοδηγήσουν την αμερικανική κοινή γνώμη προς τη Χίλαρι Κλίντον, στην οποία τελικά ο λαός στις ΗΠΑ γύρισε την πλάτη.

Επίσης, τα αιγυπτιακά ΜΜΕ τονίζουν στις ανταποκρίσεις τους ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντελ φατάχ Αλ Σίσι είναι ο μοναδικός Αραβας που συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και ο πρώτος Άραβας ηγέτης που τον συνεχάρη σήμερα και τον προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί το Κάιρο.

www.iefimerida.gr


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10878&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote