Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μελετάται η είσοδος κλωνοποιημένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά Εκτύπωση E-mail
15.01.08

Το γάλα και το κρέας κλωνοποιημένων ζώων είναι, πιθανότατα, ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση αρμόδιου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφών προβλέπεται να προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο τα κλωνοποιημένα ζώα μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα. Το κείμενο ωστόσο αναφέρει ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι περιορισμένα, ειδικά σε ότι αφορά την κλωνοποίηση και ζήτησε τη συνεργασία με επιστήμονες και ομάδες καταναλωτών που έχουν στο παρελθόν αντιταχθεί στην είσοδο τέτοιων προϊόντων στην αγορά.

«Σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία», αναφέρει το κείμενο. Η αρμόδια αρχή αναμένεται να ζητήσει τη γνώμη ομάδων που ειδικεύονται στην επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες στις οποίες συμμετέχουν επιστήμονες, θεολόγοι, φιλόσοφοι και δικηγόροι. Σχετική έκθεση, αναφορικά με τις ηθικές προεκτάσεις κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 16 Ιανουαρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να επιτρέψουν την είσοδο κλωνοποιημένων προίόντων στην αγορά μέσα στο 2008, παρά το ότι δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί το 2006 βρήκε τους Αμερικανούς ιδιαίτερα αμήχανους απέναντι στο θέμα. Σχετικές προοπτικές εξετάζουν και άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1084&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote