Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow New York Times: «Βυζαντινές ίντριγκες» και φαγωμάρα στο ΔΝΤ για την Ελλάδα
New York Times: «Βυζαντινές ίντριγκες» και φαγωμάρα στο ΔΝΤ για την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
22.10.16

New York Times: «Βυζαντινές ίντριγκες» και φαγωμάρα στο ΔΝΤ για την Ελλάδα "Φαγωμάρα" και "βυζαντινές ίντριγκες" στο εσωτερικό του ΔΝΤ, για το θέμα της Ελλάδας, καταγράφουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times. Σύμφωνα το δημοσίευμα υπάρχει μία έκθεση 86 σελίδων από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, όπου γίνεται λόγος για τον τρόπο διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους από το ΔΝΤ.

Η έκθεση ήταν ασυνήθιστα ωμή στην κριτική της για το πώς το ΔΝΤ χειρίστηκε τα προβλήματα του χρέους στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.  Στελέχη του Ταμείου φοβήθηκαν τους ομολόγους τους στην Ευρώπη, έχασαν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια και δεν έκαναν αρκετά για να πείσουν για την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπληρώνεται.

Καταγράφεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν,αποστασιοποιήθηκε αρχικά από τους αξιολογητές και η έκθεση κατέληξε να είναι ζωτικής σημασίας για το έργο του Ταμείου στην Ελλάδα, αν και ο κ. Τόμσεν δεν κατονομάζεται στην έκθεση. 

Παρά το γεγονός ότι η μονάδα διαθέτει αυτονομία, όσοι εργάστηκαν σε αυτή δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν προβλήματα, γράφουν οι New York Times και συνεχίζουν: Όμως, η έκθεση σχετικά με την ποιότητα των συμβούλων του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι σίγουρο πως «άγγιξε» ένα ευαίσθητα σημεία.

Τονίζεται πως όταν κατέστη σαφές πως η έκθεση θα προχωρήσει, οι Ευρωπαίοι διευθυντές του Ταμείου ρώτησαν αν θα ήταν δυνατόν να μην δοθεί η έκθεση στο κοινό, σύμφωνα με άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία. Η αντίθεση απέναντι στην έκθεση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στο ευρωπαϊκό τμήμα, το οποίο επέβλεπε τα προγράμματα διάσωσης σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Αυτό που προκάλεσε την οργή και την παρέμβαση υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ ήταν πως πριν τη δημοσίευση της έκθεσης ορισμένοι αξιωματούχοι του Ταμείου ζήτησαν την αφαίρεση τμημάτων της έκθεσης που αναφέρουν ότι το ΔΝΤ δεν έδωσε έγγραφα που ζητήθηκαν από τους αξιολογητές, αναφέρεται.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10830&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote