Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ορίστηκαν οι επόμενες συνεδριάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες Εκτύπωση E-mail
20.10.16

Ορίστηκαν οι επόμενες συνεδριάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειεςΟ πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα, η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, τάχθηκε χθες υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών και στην συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέταξε νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.


Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε προ λίγων ημερών σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο υπ. Δικαιοσύνης

Έρευνα για τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν στην προσωπική ζωή του ανώτατου δικαστή του ΣτΕ ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Ορίστηκαν οι επόμενες συνεδριάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου  δειγματοληπτικά «ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Το απόγευμα της Τετάρτης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε την εντολή του υπουργού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας Σπυρίδωνας Παππάς καλείται τώρα να διενεργήσει τη σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Δικαστικές Ενώσεις: «Κάποιοι προσπαθούν να εκβιάσουν το ΣτΕ»


Με ιδιαίτερη «σκληρότητα» αντέδρασαν οι δύο μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις της χώρας για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της ιδιωτικής ζωής στελέχους του Συμβουλίου της Επικρατείας (που μετέχει στις κρίσιμες διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες), εκφράζοντας «αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία για την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη» και καταγγέλλοντας «προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Eνωση Διοικητικών Δικαστών σε κοινή ανακοίνωση τονίζουν: «Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, τη λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και στο μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν», κάνοντας λόγο για φαινόμενο «άκρως νοσηρό, που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».

Παράλληλα επισημαίνουν (συνυπογράφουν ο εφέτης Παν. Λυμπερόπουλος α’ αντιπρόεδρος ΕΔΕ, αναπληρώνοντας τον απουσιάζοντα πρόεδρο, και η πρόεδρος Εφετών ΔΔ, Ειρ. Γιανναδάκη) ότι «η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας πρέπει να βρει άμεση απάντηση τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών».

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων υπογραμμίζουν ότι «στην προσπάθεια εκβιασμού του ΣτΕ, όπου εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στη φαρέτρα μιας ακόμα μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία - οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της».

Ταυτόχρονα θεωρούν «αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία την άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της Δικαιοσύνης, στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του ΣτΕ, που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω, να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο».

Τέλος, με αφορμή παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για έρευνα, που ασφαλώς δεν άπτεται της συνταγματικά απαραβίαστης ιδιωτικής ζωής, εκφράζουν την πεποίθηση ότι «τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης θα ενεργοποιηθούν με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως αρμόζει και ορίζει ο νόμος».

Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

Ρουκέτες για την στοχοποίηση και τον εκβιασμό του Αντιπροέδρου του ΣτΕ εξαπέλυσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ χαρακτήρισε «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία τω 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».

Ο κύριος Αλιβιζάτος τόνισε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

Όπως εξήγησε ο εκβιασμός σε βάρος του Δικαστή ήταν άμεσος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημιοσεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος.

Ο κύριος Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

Για πρωτοφανή εκβιασμό σε βάρος του Αντιπροέδρου Επικρατείας μίλησε και ο Άδωνης Γεωργιάδης.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10827&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote