Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Η θέση της γυναίκας μου είναι στη κουζίνα και το... άλλο δωμάτιο» Εκτύπωση E-mail
15.10.16

Συνέντευξη τύπου της Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Νιγηρίας Muhammadu Buhari Μπροστά στην εμβρόντητη Ανγκελα Μέρκελ και στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Νιγηρίας επετέθη ανοιχτά στην επί 27 χρόνια σύζυγό, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση της ότι δεν πρόκειται να τον ξαναφηφίσει εάν δεν αποκτήσει στο μεταξύ τον έλεγχο της κυβέρνησης του, μιας κυβέρνησης που όπως είπε είναι υποχείριο μιας κλίκας ανθρώπων.

«Δεν ξέρω σε ποιο κόμμα ανήκει η σύζυγος μου, αλλά ανήκει στην κουζίνα μου και στο σαλόνι μου και στο άλλο δωμάτιο», είπε ο Μουχαμάντου Μπουχάρι, με την Γερμανίδα καγκελάριο να τον κοιτάζει εμφανώς αποδοκιμαστικά, δείχνοντας αιφνιδιασμένη.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη της Αίσα Μπουχάρι στο BBC, όπου η πρώτη κυρία της χώρας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση του συζύγου της βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας από «μια χούφτα ανθρώπους» οι οποίοι κρύβονται πίσω από τους προεδρικούς διορισμούς.

Οπως είπε χααρκτηριστικά: «Ο πρόεδρος [σύζυγός της] δεν γνωρίζει 45 από τους 50 ανθρώπους που διορίζει και ούτε εγώ τους γνωρίζω, παρότι είμαι παντρεμένη μαζί του επί 27 χρόνια».

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μπουχάρι, πρώην αξιωματικός του στρατού, τής απάντησε και σε αυτό με ένα... αφοπλιστικό επιχείρημα: Εχοντας βάλει υποψηφιότητα τρεις φορές- είπε -και έχοντας πετύχει με την τέταρτη, μπορεί να υποστηρίζει ότι: «Ξέρω καλύτερα από αυτήν και την υπόλοιπη αντιπολίτευση διότι, τελικώς τα κατάφερα»!

Μπουχάρι εναντίον Μπουχάρι

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μ.Μπουχάρι και η σύζυγος του Αϊσα

Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας, της οποίας ο παππούς ήταν ο πρώτος υπουργός Αμυνας της χώρας, συμμετείχε ακούραστα στη προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της πέρσι, οργανώνοντας δεκάδες συναντήσεις με οργανώσεις γυναικών και νέων σε όλη τη χώρα.

Από τότε όμως που ο Μπουχάρι ανέλαβε την εξουσία, έχει παραμείνει στο περιθώριο και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις ή δηλώσεις, ασχολούμενοι ως επί το πλείστον με την υποστήριξη των γυναικών και τη βοήθεια των θυμάτων της Μπόκο Χαράμ στα βορειοανατολικά της χώρας από όπου κατάγεται.

Η συνέντευξη της αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πλήγμα για την εικόνα του Μουχαμάντου Μπουχάρι, που έχει την φήμη του σκληρού, αλλά λογικού, πρακτικού πολιτικού και ο οποίος εξελέγη με την υπόσχεση να τιθασεύσει την διαφθορά και τον νεποτισμό στην κυβέρνηση. Συνέπεσε επίσης με μια δύσκολη φάση για την οικονομία της χώρας, με την κυβέρνηση να παλεύει να αντιμετωπίσει την ύφεση (για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου), αλλά και την ταυτόχρονη ανησυχία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η Αϊσα είναι η δεύτερη σύζυγος του Μουχαμάντου Μπουχάρι, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά (πέντε έχει και από τον πρώτο του γάμο).

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10813&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote