Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κίνα: «Εξαφανίζονται» 1370 ηλικιωμένοι την ημέρα
Κίνα: «Εξαφανίζονται» 1370 ηλικιωμένοι την ημέρα Εκτύπωση E-mail
12.10.16

Κίνα: «Εξαφανίζονται» 1370 ηλικιωμένοι την ημέρα Περίπου 1370 ηλικιωμένοι την ημέρα (500 χιλιάδες το χρόνο) «εξαφανίζονται» στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία κινεζικού Ινστιτούτου, που επικαλείται ο Independent. Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρει η έρευνα ο λόγος είναι η πως σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση των γονιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερο από το 80% των ηλικιωμένων εντοπίζονται στις πόλεις και πρόκειται για άτομα που πάσχουν από ασθένειες σχετικές με τη μνήμη και το ένα τέταρτο από αυτούς έχουν διαγνωστεί με άνοια.

Μετά από πολυετή μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων ο πληθυσμός της χώρας αρχίζει και γερνάει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το Πεκίνο πέρασε νόμο το 2013 με τον οποίο υποχρεώνει τα παιδιά να επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους, φτιάχνοντας μία λίστα υποχρεώσεων για να καλύψουν τις πνευματικές ανάγκες των ηλικιωμένων.

Ειδικοί και παρατηρητές κατέκριναν τα μέτρα, αλλά θεωρούνται χαρακτηριστικά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στην Κίνα. Μέχρι το 2050, το 30% του πληθυσμού θα είναι άνω των 60 ετών, ένα ποσοστό μεγάλο σε σχέση με το 20% παγκοσμίως και το 10% των ηλικιωμένων που ζούσαν στη χώρα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό το 2000.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10808&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote