Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εβδομάδα εξελίξεων
Εβδομάδα εξελίξεων Εκτύπωση E-mail
14.01.08
Σε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του Θ. Αναστασιάδη και του Μ. Κουρή εξελίσσεται η μάχη χαρακωμάτων στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Για «άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα» κάνει λόγο ο κ. Αναστασιάδης ενώ ο κ. Κουρής κλείνει την απάντηση του με τη φράση «ες αύριον τα σπουδαία».

Εν τω μεταξύ για δέυτερη φορά αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον ανακριτή ο Γιάννης Ανδριανός ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ερώτημα για την ταυτότητα του βιντεοκομιστή.

 Όπως δήλωσε από την Ινδία ο Θ. Ρουσόπουλος, εάν γίνει κάποια κλήση ο κ. Ανδριανός θα πάει να καταθέσει και "προφανώς θα έχει αποφασίσει ως λογικός άνθρωπος τι θα πεί στον ανακριτή".

"Νίκη για τη διαφάνεια" χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.Κ, ο δικαστικός λειτουργός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξετάσει 16 μικρές κασέτες δημοσιογραφικού μαγνητοφώνου που κατασχέθηκαν από την οικία της Ε. Τσέκου. 

'Οπως δήλωσε από την Ινδία, λίγο πρίν την αναχώρηση της κυβερνητικής αποστολής για την Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο κ. Ανδριανός δεν έχει κληθεί ακόμα.

Εαν γίνει κάποια κλήση , σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, θα πάει να καταθέσει και "προφανώς θα έχει αποφασίσει ως λογικός άνθρωπος τι θα πει στον ανακριτή".

 Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας στους δημοσιογράφους, είναι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις με κυρίαρχο θέμα το ασφαλιστικό.

 "Η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί όσα λέγονται που αγγίζουν τα όρια της σκανδαλολογίας", πρόσθεσε. Στη διαδρομή του επίμαχου DVD και στην αναζήτηση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού, που ενδέχεται να υπάρχει, θα επικεντρωθεί από αύριο ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κυρίου Χρήστου Ζαχόπουλου. 

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανακριτής θα λάβει εκ νέου κατάθεση από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, προκειμένου να κατονομάσει τον δημοσιογράφο, που του παρέδωσε το περίφημο DVD. 

Αύριο αναμένεται ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Λυκουρέζος να ζητήσει από τον ανακριτή να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να παραλάβει και να διαβιβάσει για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας τις κασέτες ήχου και τις δισκέτες που έχουν κατασχεθεί στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης, πειστήρια που βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Χ. Ζαχόπουλου, γεγονός που αυξάνει τις ελπίδες των θεραπόντων ιατρών. Ο Χ. Ζαχόπουλος που νοσηλεύεται για 24η ημέρα στον Ευαγγελισμό δεν αποκλείεται σύντομα να είναι σε θέση να μιλήσει και ο ίδιος για την πολύκροτη υπόθεση.

 Δήλωση Μάκη Κουρή 

Ο κ. Μάκης Κουρής, Σύμβουλος Εκδοσης της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης ανακάλυψε ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας "Παρόν" τον έθιξε!

Κατανοούμε απολύτως τον πανικό του γιατί γνωρίζει ότι λέμε αλήθεια. Εμάς πάντως δεν μας έχει καλέσει σε απολογία ούτε η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ) ούτε ο κύριος Ζορμπάς για ύποπτη κατάθεση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό μας. Ες αύριον τα σπουδαία."

 Ανακοίνωση Θέμου Αναστασιάδη 

Με ανακοίνωσή του ο Θέμος Αναστασιάδης της Συντακτικής Ομάδας που διευθύνει την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αναφέρει τα εξής: 

"Τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του εντύπου "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 13-1-2008, τα οποία εμπλέκουν ευθέως το όνομά μου στην υπόθεση της παράδοσης του DVD Ζαχόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου εντάσσονται σε διατεταγμένη επιχείρηση κυπατζήδικου χαρακτήρα για τη στοχοποίησή μου.

Κατά αυτού και όλων όσοι συμμετέχουν στο ίδιο σχέδιο που εκπορεύεται από κύκλους διαπλεκόμενους και ανταγωνιστικούς προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσφεύγω στη Δικαιοσύνη τόσο με αγωγές όσο και με μηνύσεις".

 ΠΑΣΟΚ:

"Νίκη για τη διαφάνεια αν κατονομάσει ο Γ. Ανδριανός ποιός του έδωσε το DVD" Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανό, έτοιμο να κατονομάσει ποιος του παρέδωσε το dvd, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «τώρα που πληθαίνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις φαιδρότητες περί «δημοσιογραφικού απορρήτου» του κ. Ανδριανού και να ανάψει το «πράσινο φως» ώστε ο συνεργάτης του να κατονομάσει στη Δικαιοσύνη αυτόν που του έδωσε το πολυσυζητημένο dvd, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά, ότι αυτό θα αποτελεί μια μεγάλη νίκη για εμάς, μια μεγάλη νίκη για τον Τύπο, για όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου». 

e-tipos.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1080&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote