Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Και το όνομα αυτού, Θέμος! Εκτύπωση E-mail
13.01.08
 Κλήθηκε από την ΥΠΕΕ να απολογηθεί για την ύποπτη κατάθεση των 5.000.000 ευρώ στην BNP Paribas. Την υπόθεση ερευνά και ο Ζορμπάς
  Η Τσέκου επιμένει ότι δεν υπάρχει DVD και αφήνει να εννοηθεί ότι όλα όσα... κυκλοφορούν είναι κατασκευασμένα... Και εδώ μπαίνουν ερωτήματα για τον ρόλο που έχει «παίξει» ο δικηγόρος Νικολουτσόπουλος
Όλα… δείχνουν πως ο κύβος ερρίφθη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Και μάλιστα αμέσως. Εγκυρότατες πληροφορίες του «Π» απʼ το Νέο Δελχί, την Παρασκευή αργά το βράδυ μας υπογράμμισαν ότι:

• Ο Γ. Ανδριανός αμέσως με την επιστροφή του απʼ την Ινδία, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό, θα προσέλθει στον Ανακριτή και θα αποκαλύψει τον δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη ως αυτόν που του παρέδωσε το επίμαχο DVD!

Μάλιστα οι πληροφορίες μας τόνιζαν ότι ο Κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στον Γ. Ανδριανό να προσέλθει στον Ανακριτή ακόμα και αυτοβούλως, αν δεν έχει έως τότε κληθεί.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή, έως και συγκλονιστική εξέλιξη, εφόσον τελικά δεν μεσολαβήσει κάτι και ανατρέψει τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι και χτες. Ωστόσο, τίποτα δεν έδειχνε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν αμετάκλητη. Περί αυτού μας βεβαίωναν συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, οι οποίοι μίλησαν μαζί του και είναι κοινωνοί των προθέσεών του.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για μια εξέλιξη που θα ανάψει φωτιές. Και στο πολιτικό και στο εκδοτικό σκηνικό. Θα έχει πολλαπλές παρενέργειες, ίσως και μη προβλέψιμες αυτήν τη στιγμή.

Απʼ τη στιγμή που ο Καραμανλής αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό για ένα θέμα που έχει γίνει, με βασική ευθύνη των ΜΜΕ, κυρίαρχο στο πολιτικό στερέωμα ως μια απʼ τις σοβαρότερες πτυχές του συνολικότερου θέματος Ζαχόπουλου, οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν, πήραν ραγδαίους ρυθμούς.

Κατʼ αρχάς απʼ την Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανηλεής εκδοτικός πόλεμος που έβαλε φωτιές στα τηλεοπτικά παράθυρα. Υπήρχε βέβαια απʼ την αρχή της εβδομάδας που πέρασε. Αλλά την Παρασκευή κορυφώθηκε. Και οι εμβρόντητοι τηλεθεατές παρακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με καρφώματα, απειλές, αναγγελίες μηνύσεων και αγωγών, αλληλοσπαραγμούς με δύο βασικά πόλους:

• Αφενός το MEGA, απʼ όπου η Ό. Τρέμη εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Σπ. Καρατζαφέρη, ο οποίος απʼ την εκπομπή του στο EXTRA είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν αυτή που έδωσε το DVD στον Γ. Ανδριανό. Σημειώνεται ότι αυτόν τον υπαινιγμό είχε επίσης αναπαραγάγει απʼ την εκπομπή του στο ALTER κι ο συνεταίρος του Θ. Αναστασιάδη, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.

• Αφετέρου τους συνεκδότες της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θ. Αναστασιάδη και Μ. Τριανταφυλλόπουλος, οι οποίοι από τηλεοπτικών παραθύρων (απʼ τον ΑΝΤ-1 ο Αναστασιάδης, απʼ το ALTER ο Τριανταφυλλόπουλος, κανάλια που πάντως, διευκρινίζουμε, δεν πήραν θέση στον καβγά) εξαπέλυσαν με τη σειρά τους επίθεση κατά του MEGA, κατηγορώντας το για συναλλαγή με την κατηγορουμένη Ε. Τσέκου!

Στον χορό της αντιπαράθεσης μπήκε αμέσως μετά ο Σπ. Καρατζαφέρης με την εκπομπή του στο EXTRA, o οποίος εμμέσως πήρε το μέρος των Θέμου - Μάκη, άλλωστε ήταν αυτός πρώτος που «φωτογράφησε» την Τρέμη, αν και ελάχιστες μέρες πριν έκανε λόγο για… ευτραφή δημοσιογράφο που έδωσε το DVD στον Ανδριανό!

Μύλος, θα πείτε. Και πού να δείτε τι θα γίνει σήμερα , με τις κυριακάτικες εφημερίδες και τις αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις» που θα έχουν. Φωτιά στα τόπια! Κυριολεκτικά!

Ιδιαίτερα αναμένονται θερμές οι εξελίξεις μεταξύ του «Πρωτου Θεματοσ» και του «Βηματοσ», που βέβαια έχει κάθε λόγο να αξιοποιήσει γεγονότα για να πλήξει μια εφημερίδα («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ») που είναι πρώτη μεταξύ των κυριακάτικων εκδόσεων…

Γιατί ο Θέμος;

Το κλίμα πάντως, το βαρύ για τον Θέμο Αναστασιάδη κλίμα, είχε αρχίσει να διαμορφώνεται λίγες μέρες πριν, αλλά έγινε περισσότερο βαρύ μετά:

• Τις πληροφορίες ότι ο Γ. Ανδριανός πρόκειται με την επιστροφή του να πάει στον Ανακριτή και να πει το όνομά του.

• Την προσεγμένη, καλογραμμένη δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ε. Τσέκου, του δικηγόρου Κ. Χρυσικόπουλου, με την οποία εμμέσως, κατʼ άλλους ευθέως, «έδειξε» τον Θέμο Αναστασιάδη, ενώ ουσιαστικά απάλλαξε από κάθε ευθύνη την Ό. Τρέμη.

• Υπενθυμίζεται ότι ευθεία αναφορά στον Θέμο Αναστασιάδη, με λογοπαίγνιο με τον τίτλο της τηλεοπτικής του εκπομπής, είχε κάνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με σκίτσο, το οποίο και δημοσιεύουμε.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως η συγκεκριμένη παρενέργεια της υπόθεσης Ζαχόπουλου θα «τρέξει» τις αμέσως επόμενες ώρες.

Φαίνεται πως κι ο ίδιος ο Θέμος έχει αρχίσει να διασαφηνίζει τη γραμμή άμυνάς του. Έτσι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στα «παράθυρα» του ΑΝΤ-1 είπε ορισμένα που κατά την άποψή μας έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον:

• Εμμέσως αμφισβήτησε a priori την αξιοπιστία του Γ. Ανδριανού, επισημαίνοντας ότι… ναι μεν να δούμε τι θα πει, αλλά να δούμε κι αν θα μπορεί να το αποδείξει, αφού… ας μην ξεχνάμε είναι εκπρόσωπος του πρωθυπουργού…

• Επεσήμανε ότι είναι περίεργο που δεν έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει ο δικηγόρος-εργατολόγος και έως πριν από λίγες ημέρες νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ Νικολουτσόπουλος, λόγω του «ειδικού» ρόλου που προκύπτει ότι έχει διαδραματίσει στην όλη υπόθεση!

Όλα λοιπόν παραπέμπουν στο ότι ο Θέμος θα αρνηθεί, αμφισβητώντας την αξιοπιστία Ανδριανού.

Ωστόσο και πέραν της δήλωσης του συνήγορου της Ε. Τσέκου, υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία δείχνουν –τουλάχιστον– ότι ο ρόλος του στην υπόθεση είναι ενδιαφέρων.

Ο Θ. Αναστασιάδης έβγαλε στην εφημερίδα του «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποσπάσματα απʼ το επίμαχο DVD. Αν το DVD που είχε στα χέρια του δεν ήταν το ίδιο με αυτό που πήγε στον Ανακριτή μέσω του Γ. Ανδριανού, γιατί δεν το επεσήμανε όταν διέρρευσαν στοιχεία του;
paron
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1079&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote