Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλληλεγγύη από την Κρήτη στο Καράβι Γυναικών για τη Γάζα
Αλληλεγγύη από την Κρήτη στο Καράβι Γυναικών για τη Γάζα Εκτύπωση E-mail
02.10.16

Η ομάδα των γυναικών από την Κρήτη που συνάντησε εν πλω τις ακτιβίστριες του "Women's Boat to Gaza" Προμήθειες και μηνύματα συμπαράστασης έδωσαν εν πλω, γυναίκες από την Κρήτη στις ακτιβίστριες της καμπάνιας Women's Ship To Gaza.  Το ιστιοπλοϊκό Zaytouna-Oliva (Ελιά) πλέει με ταξιδιώτες μόνο γυναίκες προς την μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας και συναντήθηκε το Σάββατο στα ανοιχτά της Κρήτης με την ελληνική υποστηρικτική αποστολή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου από την Βαρκελώνη, το ιστιοπλοϊκό υπέστη σημαντική ζημιά στα ξάρτια κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Το ελληνικό σκάφος που απέπλευσε από την Κρήτη μετέφερε έναν ειδικό ο οποίος επιδιόρθωσε εν πλω τη ζημιά.  Η αποστολή των Ελληνίδων πρόσφερε σημαντικές προμήθειες σε καύσιμα και τρόφιμα προς τις ακτιβίστριες αλλά και κρητικά γλυκά μαζί με το μήνυμα της αλληλεγγύης του κρητικού λαού προς την Παλαιστίνη.

 Η Madeleine Habib, σκίπερ του σκάφους Zaytouna-Oliva τόνισε: «Η όλη επιχείρηση από το ελληνικό σκάφος έγινε με επαγγελματικό τρόπο. Σήμαινε πραγματικά πάρα πολλά για μας. Εκτός από τα καύσιμα και άλλες προμήθειες, το σκάφος έφερε στις γυναίκες ελληνικά γλυκά, την φιλία και την αλληλεγγύη τους.

Η Zohar Chamberlain Regev, συντονίστρια του Women's Boat to Gaza, που συνεργάστηκε στενά με τις γυναίκες από το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης Ship To Gaza τόνισε: «Αυτή η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του σκάφους μας είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα για το πόση αλληλεγγύη υπάρχει σε όλο τον κόσμο και συμβάλλει στο να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Αν και δεν υπάρχουν ελληνίδες στο σκάφος μας, η έμπρακτη αλληλεγγύη της ελληνικής αποστολής μας βοήθησε με ζωτικό τρόπο».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10785&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων