Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέο «ραντεβού» για τη διαπλοκή έδωσαν Τσίπρας-Μητσοτάκης Εκτύπωση E-mail
29.09.16

Νέο «ραντεβού» για τη διαπλοκή έδωσαν Τσίπρας-Μητσοτάκης Μετά από τη σφοδρή αντιπαράθεση για την Παιδεία κατά τη διάρκεια συζήτησης την Τετάρτη, οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν νέο «ραντεβού» στη Βουλή για να διασταυρώσουν τα… ξίφη τους για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο πρωθυπουργός συγκρούστηκε «μετωπικά» με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του «γαλάζιου» κόμματος στο θέμα της Παιδείας.

Η συζήτηση, που διεξήχθη στον απόηχο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, της υπόθεσης της Attica Bank και της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ξέφυγε από τις αλλαγές της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και οδηγήθηκε σε ανοιχτή αντιπαράθεση των δύο πολιτικών για τη διαφθορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το…  γάντι και ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και την διαφθορά. «Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω το αίτημα για να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις» είπε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα τόνισε ότι ενώ οι εξελίξεις στη χώρα «τρέχουν» και δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί εκείνος προτίμησε «να αποδράσει».
 
Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανταπέδωσε τα «πυρά», σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος».

Νέο «ραντεβού» για τη διαπλοκή έδωσαν Τσίπρας-Μητσοτάκης

Υπενθυμίζοντας αντίστοιχη συζήτηση πριν από έξι μήνες, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας «υπέστη πανωλεθρία» αλλά παρόλα αυτά επανέρχεται. «Χαίρομαι για αυτό. Όμως υπάρχει μια διαφορά. Σε σχέση με όσα γνωρίζαμε τότε υπάρχουν κάποια δεδομένα. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής».

Για την παιδεία

Σε υψηλούς τόνους και με προσωπικές επιθέσεις κινήθηκε και η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το θέμα της Παιδείας. «Το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε όλα όσα κάναμε εμείς στην εκπαίδευση εννοείτε ότι θα καταργήσετε και το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α’ Δημοτικού;».

Κάλεσε, δε, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει «ξεκάθαρα στην ελληνική οικογένεια ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου». Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει άποψη για το δημόσιο σχολείο, καθώς μαθήτευσε και σπούδασε σε ξένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Και εσείς είχατε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, που στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού επειδή τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο.

«Πράγματι είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι ότι και εσείς θα μπορούσατε να κάνετε, οικονομικό πρόβλημα δεν είχατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Μην λέτε για εμένα ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν εσείς έχετε στείλει τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτό είναι  υποκρισία.

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος έσπευσε να απαντήσει και στις αναφορές του πρωθυπουργού για την συμμετοχή του στο κίνημα της παιδείας. Στη δευτερολογία του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ήταν «τιμή του να συμμετάσχει σε κάποιες από τις σημαντικές εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος του τόπου μας».

«Το όνομα της φοιτητικής παράταξης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας ήταν Εγκέλαδος. Αυτό έχετε κάνει στη χώρα» απάντησε δηκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα θρησκευτικά

Αναφερόμενος στην «κόντρα» που έχει ξεσπάσει για τα θρησκευτικά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το τελευταίο που θα ήθελε κανείς θα ήταν η σύγκρουση με την Εκκλησία». «Αντιθέτως» είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με το να σταματήσουν τα θρησκευτικά να αποτελούν μάθημα ομολογίας πίστεως.
           
«Μιλήσατε για διάλογο με την Εκκλησία. Μία και μοναδική συνάντηση έγινε. Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως και θα ήθελα την απάντησή σας.  Η απαραίτητη αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών - το τονίζω, η απαραίτητη αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών - πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος; Και θα ήθελα, παρακαλώ, μία ξεκάθαρη απάντηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, που προηγουμένως είχε αναφερθεί στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και τον διαχωρισμό της θέσης για το ζήτημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10779&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote