Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρόκληση Τσίπρα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις
Πρόκληση Τσίπρα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις Εκτύπωση E-mail
27.09.16

O Αλέξης Τσίπρας Με αφορμή το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοικτή πρόκληση για διάλογο και συμπόρευση προς τις δυνάμεις, τις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικής αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου που «είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα, που θα ήθελαν να προσφέρουν «στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη, την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας».

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση απολογισμού του έργου 2014-2016 του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ & αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εν λόγω συνέδριο είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί».

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο για τα «υπαρξιακά της αδιέξοδα», αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση. «Για πρώτη φορά είχαμε να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη τρεις ταυτόχρονες κρίσεις: χρέους, προσφυγική και ασφάλειας. Στην Ελλάδα ζούμε τις δύο πρώτες -ευτυχώς όχι την τρίτη», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στις χώρες της Ε.Ε.:

    "Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι δεν ήμασταν εμείς, που μιλούσαμε για αλλαγή στις πολιτικές λιτότητας και στο δόγμα Σόιμπλε ως σανίδα σωτηρίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο κίνδυνος για την Ευρώπη, αλλά ο ακροδεξιός λαϊκισμός και η Ακροδεξιά."

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10772&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote