Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Το ταξίδι του “ενωτικού” κυρ-Βασίλη στην Αμερική και οι διχαστικές του δηλώσεις περί εκτελέσεων…
Το ταξίδι του “ενωτικού” κυρ-Βασίλη στην Αμερική και οι διχαστικές του δηλώσεις περί εκτελέσεων… Εκτύπωση E-mail
26.09.16

Νέα Υόρκη/του Σάκη Σερέτη


Δεν ξέρω εάν έπεσαν στην αντίληψη της Ομοσπονδίας των Ελληνο-αμερικανών ιατρών, οι πρόσφατες διχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, τις οποίες απηύθυνε από το βήμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, καθόσον για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία των ομογενειακών ΜΜΕ έκανε το "καθήκον της " και αποσιώπησε την ουσία των εμπρηστικών δηλώσεων του κ. Βασίλη Λεβέντη .

«Ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα για να έρθει στην εξουσία και αν υπήρχε ένα πολιτικό δικαστήριο, θα έπρεπε να τον είχε εκτελέσει...» δήλωσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο κατά δήλωση του, ενωτικός … Βασίλης Λεβέντης απευθυνόμενος σε συγκέντρωση ομογενών, που οργανώθηκε προς τιμήν του από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων στην Νέα Υόρκη.

Η πρωτόγνωρη -στα χρονικά της ομογένειας- διχαστική συμπεριφορά που αφορούσε στον εκλεγμένο Έλληνα πρωθυπουργό, διατυπώθηκε ενώπιον 130 περίπου ομογενών , κάποιοι εκ των οποίων, φάνηκε να υιοθετούν τα περί εκτέλεσης του και χειροκρότησαν ...τον προσκεκλημένο “ενωτικό” κατά τα άλλα, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Υιοθετώντας την πρακτική, μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο κ. Λεβέντης ,ενώ στην αρχή καταδίκαζε τον πρωθυπουργό σε εκτέλεση ,στην συνέχεια άλλαξε το τροπάριο και χαμηλώνοντας τους τόνους , επεσήμανε την ανάγκη σύστασης μιας οικουμενικής κυβέρνησης με ορίζοντα δεκαετίας προκειμένου να ορθοποδήσει η γενέτειρα , ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει , ότι “ο Τσίπρας έχει πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του”.

Η εν λόγω εκδήλωση περιελάμβανε και ερωτήσεις από το ακροατήριο, το οποίο για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 5% των ομογενών της ευρύτερης περιοχής και είναι περίπου το ίδιο -ιδεολογικά τουλάχιστον - ακροατήριο, που συμμετείχε πριν λίγο καιρό, στο “συνέδριο” που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σχετικἀ με την ψήφο των αποδήμων

Επειδή όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο κ .Λεβεντης επισκέφθηκε την Αμερική και προφανώς δεν ενημερώθηκε για τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας που τον φιλοξένησε, εγείρονται ερωτηματικά για την στάση που τήρησαν οι οικοδεσπότες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι ούτε καν για τα προσχήματα ,δεν επιχείρησαν να τον επαναφέρουν στην τάξη , υπενθυμίζοντας του ότι δεν απευθύνεται σε οπαδούς του κόμματος του... αλλά σε ομογενείς ,που το μοναδικό τους κόμμα είναι η Ελλάδα και κατά συνέπεια, τα περί εκτελέσεων του Έλληνα πρωθυπουργού ,ανήκουν στην σφαίρα φαντασίας του κάθε υποψήφιου "σωτήρα" της γενέτειρας.

Όσον αφορά στον πρόεδρο κ. Πέτρο Γαλάτουλα ,καθώς επίσης και στα όποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων , οι οποίοι ενστερνίστηκαν και επικροτούν τις δηλώσεις του κ.Λεβέντη , θέλω να τους υπενθυμίσω ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” , γιατί η κολόνια των ανεκπλήρωτων προεκλογικών τους εξαγγελιών περί κάθαρσης και απονομής δικαιοσύνης , κρατάει πολλά χρόνια ...

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10771&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 26.09.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων