Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ενός... ονόματος μύρια έπονται
Ενός... ονόματος μύρια έπονται Εκτύπωση E-mail
13.01.08
Το μεγάλο «μυστικό» που περιμένουν όλοι να αποκαλυφθεί τώρα είναι το όνομα του δημοσιογράφου που παρέδωσε το επίμαχο dvd στην κυβέρνηση. Είναι ίσως η άκρη του νήματος που μπορεί να φωτίσει και άλλες «γκρίζες ζώνες» της υπόθεσης Ζαχόπουλου, καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να μην αποτελούσε, απλώς, «ευγενική προσφορά του "κασετοκομιστή"», αλλά μέρος σε ένα «αλισβερίσι» προς όφελος και των δύο πλευρών.
Γυρνώντας το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω, διαπιστώνει κανείς ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προτίμησε τη συγκάλυψη:

*Πρώτα απ' όλα, για τους λόγους παραίτησης Ζαχόπουλου: Του ζητήθηκε να φύγει άρον άρον από τη θέση του, επειδή είχε εξωσυζυγική σχέση; Επειδή τον μαγνητοσκόπησαν; Επειδή τα dvd περιέχουν κι άλλα στοιχεία που δεν ξέρουμε; Πάντως σίγουρα όχι «για λόγους υγείας» όπως ήταν η αρχική εκδοχή, η οποία επισήμως παραμένει ακόμη.

*Η ιστορία του dvd «μπάζει» επίσης από την αρχή:

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γ. Ανδριανού στον ανακριτή, το παρέλαβε από δημοσιογράφο στις 17 Δεκεμβρίου, το κλείδωσε στο γραφείο του και το είδε τρεις μέρες αργότερα όταν επέστρεψε από τη Μόσχα. Ομως η παραίτηση Ζαχόπουλου (τι σύμπτωση!) ζητήθηκε σχεδόν ακαριαία: δύο ώρες μετά την παραλαβή του ντοκουμέντου από τον βιντεοκομιστή!

*Ακόμη κι όταν είχε παραδοθεί το dvd στον εισαγγελέα, από την κυβέρνηση έλεγαν ότι αγνοούσαν την ύπαρξή του. Στη συνέχεια ομολόγησαν ότι είχε φθάσει στα χέρια τους, όμως κάλυπταν αυτόν που το παρέδωσε. Είναι γιατί έδωσαν το «λόγο της τιμής τους» ή επρόκειτο για κάποιο deal με τον «κασετοκομιστή»;

Μυστήριες δημοσιογραφικές πρακτικές

Ποιος είναι αυτός; Παρέδωσε αυτοπροσώπως το ντοκουμέντο ή μέσω έμπιστου συνεργάτη του; Και ποιο λόγο έχει ένας δημοσιογράφος να μη δημοσιεύει το «υλικό» του αλλά να προειδοποιεί την κυβέρνηση γι' αυτό; Τι εκκρεμότητες μπορεί να έχει με το κράτος;

*Η αποκάλυψη του ονόματος του δημοσιογράφου μπορεί να οδηγήσει σε νέους δρόμους τις έρευνες, αφού μέσω αυτού μπορεί να αποτυπωθεί η διαδρομή του dvd (παράλληλα με την αναμενόμενη κατάθεση του δικηγόρου Χρ. Νικολουτσόπουλου και την κατάθεση της Εύης Τσέκου), αλλά και να εντοπίστεί σε «ποιο στάδιο» έγινε το περίφημο μοντάζ.

*Το επόμενο ερώτημα που αναμένει απάντηση έχει να κάνει με το ποιος είχε την πρωτοβουλία για τη βιντεοσκόπηση: Μόνο η συμβασιούχος για να εκβιάσει τον Χρήστο Ζαχόπουλο για το διορισμό της; Συμμετείχαν μήπως και κάποιοι άλλοι που παίρνουν μέρος σε πιο «χοντρό» παιχνίδι; Και ποιοι είναι;

*Τι περιέχουν οι άλλες κασέτες και τι αφαιρέθηκε στο μοντάζ από το επίμαχο dvd; Κάποιες επιπλέον ερωτικές στιγμές του Ζαχόπουλου (για τις οποίες προφανώς δεν υπήρχε λόγος να γίνει μοντάζ) ή στοιχεία που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα;

*Ο κόμπος πλέον έχει φθάσει στο χτένι και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποκαλύψει κάποια πράγματα. Ομως μόνον αυτά για τα οποία υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ είναι αναγκασμένη. Πολλά θα προσπαθήσει να μην δουν ποτέ το φως.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα καταφέρει...

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1076&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote