Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η ευαίσθητη νότα της παρέλασης
Η ευαίσθητη νότα της παρέλασης Εκτύπωση E-mail
12.01.08

Του Σάκη Σερέτη

Ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού λέει κάποιο γνωμικό και πολλές φορές η ρεαλιστική πραγματικότητα της ζωής,στηρίζει απόλυτα αυτή την φράση.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν τον μήνα του μέλιτος με τις καρέκλες της εξουσίας και οι αυτοδιόριστοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και παρόλες τις αντιδράσεις της οργανωμένης ομογένειας και τις απανωτές ατασθαλίες που βαρύνουν συνειδητά πλέον και τα εικοσιένα «μέλη» του Δ.Σ.,αυτοί εξακολουθούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον,σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Τις αποτυχημένες προσπάθειες κουκουλώματος των μονοκρατορικών εκλογών που τους οδήγησαν στην εξουσία ,διαδέχθηκε το φιάσκο του υπερατλαντικού «συνεδρίου»για το οποίο κανένας «σύμβουλος»δεν κατάφερε να ορθώσει  παράστημα στην παρανομία (παρόλους τους ανεπίσημους λεονταρισμούς)και να ζητήσει να αποδωθούν ευθύνες,σε όλους αυτούς που μας εφεραν προ τετελεσμένου γεγονότος,ζητώντας να πληρώσουμε τον λογαριασμό της υπερφίαλης εγωκεντρικής φιλοδοξίας τους για προβολή.

Σημειωτέον οτι τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για τις ανάγκες του επικοινωνιακού αυτού εγχειρήματος,ξεπέρασαν κατά πολύ, ακόμα και αυτές τις ανυπόστατες «εγκρίσεις»της υποτιθέμενης γενικής συνέλευσης,με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες ολων των αυτοδιόριστων, μια ακόμη παράνομη εκταμίευση χρημάτων απο το ταμείο της παρέλασης.

Οι ανοιχτές εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη(λόγω εκλογών)σε συνδιασμό με τις συνεχείς παραβιάσεις του καταστατικού και την αχαλίνωτη τάση ρεβανσισμού που διακατέχει τους καρεκλοκένταυρους δήθεν παράγοντες ,οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ομοσπονδία στον μαρασμό και την απαξίωση,που όμως δεν της  ταιριάζει.

Σε λίγες ημέρες οι δήθεν ηγέτες της Ομοσπονδίας,θα επικαλεσθούν για άλλη μια φορά τα Εθνικά μας αισθήματα και θα μας καλέσουν σε πανομογενειακές συγκεντρώσεις,προκειμένου να υποστηρίξουμε ολοι μαζί αυτούς,που σχεδόν για δύο χρόνια παραβιάζουν συνεχώς και ασύστολα κάθε έννοια δημοκρατίας .

Κάπως έτσι και με όχημα την περυσινή διεξαγωγή της παρέλασης,χτύπησαν την ευαίσθητη φλέβα του πατριωτισμού μας και αφου μας αποκοίμησαν με τις απατηλές ενωτικές υποσχέσεις,εισέπραξαν παράλληλα και την Αρχιεπισκοπική «επιβεβαίωση»και έτσι ακάθεκτοι πλέον, μετέτρεψαν την εθνική μας παρέλαση σε διαγωνισμό τραγουδιού, με την χορηγία του περυσινού υπεύθυνου διεξαγωγής της παρέλασης.

Φυσικά ακόμη δεν εχουν παραδώσει τον επίσημα  ελεγμένο απο την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή οικονομικό  απολογισμό ,παρόλο που πέρασε σχεδόν ενας χρόνος,ενω έχουμε φτάσει στα πρόθυρα της φετεινής παρέλασης.

Εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί,γιατί στην πολύπαθη Ομοσπονδία ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και δεν κινούνται οι διαδικασίες τήρησης του καταστατικού και απονομής ευθυνών,για τους παραβάτες του,απο την στιγμή που ο επικεφαλής της ομάδος των αυτόκλητων σωτήρων (Ν.Διαμαντίδης), γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει,όπως άλλωστε έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν,όταν ήθελε να εκδικηθεί τους πρώην υποστηρικτές του.

Εδώ θα ήθελα να φρεσκάρω τις μνήμες υπενθυμίζοντας, οτι ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Γ.Γεωργόπουλος, τιμωρήθηκε απο μια έντεχνα  στημένη πειθαρχική επιτροπή εμπνευστές της οποίας ήταν οι κκ.Ν.Διαμαντίδης,Δ.Δημητρίου(και της οποίας το κύρος αμφισβητήθηκε έντονα), με αποκλεισμό τεσσάρων ετών απο την Ομοσπονδία,επειδή καθυστέρησε έξι μήνες να παρουσιάσει οικονομικό απολογισμό,για μια εκδήλωση που εγινε  στο ξενοδοχείο Hilton.

Οι υπεύθυνοι διεξαγωγής παρελάσεων για το 2006 και 2007 που ακόμη δεν εχουν αποδώσει οικονομικό απολογισμό για τις δυο αυτές εκδηλώσεις,πως θα πρέπει να αντιμετωπισθούν; 

Το καταστατικό ορίζει σαφέστατα (αρθρο 20 Επιτροπή παρελάσεως ,παράγραφος στ! )οτι ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης πρέπει μέσα σε 60 ημέρες να παραδίδεται στην δημοσιότητα..

Ομως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα πρέπει να σας αναφέρω ακόμα ενα άρθρο του καταστατικού της Ομοσπονδίας, που αναφέρεται στην εξελεγκτική επιτροπή στην οποία , παρέχει το δικαίωμα να διενεργεί αυτεπάγγελτα οικονομικό έλεγχο εντός τριάντα ημερών,μετά απο κάθε εκδήλωση δραστηριότητας επιτροπών της Ομοσπονδίας,η οποία έχει ως σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών της.(άρθρο 20 Εξελεγκτική επιτροπή παράγραφος στ!).

Πως λειτούργησε η εξελεγκτική επιτροπή στο συγκεκριμένο θέμα του ελέγχου των οικονομικών της παρέλασης;

Μήπως η εξελεγκτική επιτροπή διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά του «συνεδρίου»που σπαταλήθηκαν 30.000$και πλέον;

Εάν πραγματοποίησε τον σχετικό έλεγχο που είναι τα αποτελέσματα του;

Και πως μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για αυτήν την εξέλιξη,απο την στιγμή που η επιλεκτική ενημέρωση των αυτοδιόριστων δεν περιλαμβάνει καμμία τέτοια αναφορά.

Ενα άλλο θέμα που χρειάζεται διελεύκανση και ικανοποιητικές εξηγήσεις ειναι η κατασκευή των σκηνικών, που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες του θεατρικού έργου που ανέβασε η Ομοσπονδία,καθώς και η ανοιχτή πληγή των ηλεκτρικών εργασιών που ανέθεσε η διοίκηση του κ.Ν.Διαμαντίδη σε κάποιους «αρεστούς», αγνοώντας την κατά πολύ συμφέρουσα προσφορά που έδωσε ο κ.Π.Γαλάτουλας..

Επιβεβαίωση των όσων αναφέρω για τις ηλεκτρολογικές εργασίες υπάρχουν στα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων που διαβάσθηκαν και επικυρώθηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης της 11ηςΟκτωβρίου 2007.

Πως θα δικαιολογήσει λοιπόν η εξελεγκτική επιτροπή αυτή την ανυπαρξία της, ενώπιον της γενικής συνέλευσης και πως θα μπορέσει να πείσει τα μέλη-συλλόγους, οτι εξετέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντα της,προασπιζόμενη τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας ,καθώς θα έπρεπε να ελέγξει και να διαπιστώσει την νομιμότητα των πεπραγμένων της ομάδας των αυτοδιόριστων.

Ο χρόνος τρέχει με απίστευτη ταχύτητα και η ομογένεια πρέπει να σκεφθεί και να αποφασίσει με ποιόν τρόπο θέλει να διοργανώσει την φετεινή παρέλαση,που σε τελική ανάλυση δεν ειναι υπόθεση των λίγων αυτοδιόριστων καρναβαλιστών,αλλά ολων των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής.

Οσον αφορά τις γερασμένες αυτοδιόριστες αρσακειάδες, που ξαφνικά ανακάλυψαν οτι πρέπει να ενημερώνουν τους ομογενείς για το δήθεν έργο που επιτελούν,μέσω ενος ραδιοφωνικού σταθμού,θα ήθελα να τους υπενθυμίσω οτι ήταν δική τους απόφαση να αποκλείσουν την παρουσία  δημοσιογράφων απο τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου,προκειμένου να αποφεύγουν την κριτική των πράξεων τους και την δημοσιοποίηση των αυθαιρεσίων που αποφάσιζαν.

Η επιλεκτική ενημέρωση ήταν δική τους ιδέα και τέθηκε σε εφαρμογή απο την πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν οι αυτοδιόριστοι, άσχετα εάν τώρα παραμονές της παρελάσεως ανακάλυψαν οτι η δική τους επιλογή,έγινε μπούμερανγκ που χτύπησε το σαθρό οικοδόμημα τους.

 
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1075&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 18.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων