Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Πάτρα - μια πόλη Καρναβάλι" στην Τεχνόπολη Εκτύπωση E-mail
12.01.08
Ένα μήνα σχεδόν πριν το άνοιγμα του Τριωδίου, η μοναδική ατμόσφαιρα του Πατρινού καρναβαλιού μεταφέρεται στην Αθήνα μέσα από τους αποκριάτικους ρυθμούς της έκθεσης "Πάτρα - μια πόλη Καρναβάλι", που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πατρέων και η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, από τις 10 έως τις 16 Ιανουαρίου 2008 στην αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης" (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις – Γκάζι).
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιούνται απόψε από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος . Τη βραδιά θα πλαισιώσουν η Ομάδα Πατρινών Καρναβαλιστών και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων, που θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια.

Προπομποί του γιορτινού κλίματος της εκδήλωσης θα είναι οι μεγάλες καρναβαλικές φιγούρες - μπάστακες στον εξωτερικό χώρο, που θα υποδέχονται τους επισκέπτες και θα τους προτρέπουν να συμμετέχουν στην αποκριάτικη γιορτή. Ενώ, με την είσοδο στην αίθουσα το κοινό θα "μεταφέρεται" στο σύγχρονο Πατρινό Καρναβάλι μέσα από μια μοναδικά σκηνοθετημένη ατμόσφαιρα. Οι κατασκευές του Καρναβαλικού Συνεργείου, τα πρωτότυπα σχεδιασμένα κοστούμια - βασισμένα σε παραδοσιακές personae (μορφές) -, τα περίτεχνα καπέλα, οι μάσκες και τα σατυρικά κεφάλια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια εκδήλωση.

Το εντυπωσιακό σκηνικό θα συμπληρώνεται από ειδικούς φωτισμούς και προβολές φωτογραφικού υλικού στο χώρο, που θα μαγνητίσουν τους επισκέπτες. Η μεγάλη έκπληξη όμως θα έρθει στο τέλος, όταν όλοι οι επισκέπτες θα κληθούν να συμμετέχουν και να "γευτούν" το μοναδικό καρναβαλικό "πολεμικό έθιμο" των κέρινων αυγών και της σοκολάτας!

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 16:00 με 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο το κοινό θα μπορεί να την επισκεφτεί από τις 10:00 έως τις 22:00.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1074&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote