Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέες καταθέσεις Εκτύπωση E-mail
11.01.08
Στο προσκήνιο παραμένει η υπόθεση Ζαχόπουλου, τόσο στο δικαστικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Συνεχίζει σήμερα Παρασκευή για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή της στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες που αφορούν την οικονομική διαχείριση του κ. Ζαχοπούλου, η πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχειριστικών Ελέγχων του Υπουργείου Πολιτισμού Έρση Φιλιπποπούλου, η οποία απομακρύνθηκε από τον πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω της μεταξύ τους διαφωνίας, που αφορούσε συμβάσεις.  Η μαρτυρία της κ. Φιλιπποπούλου κρίνεται σημαντική από τον εισαγγελικό λειτουργό στον οποίο χθες κατέθετε για περισσότερο από 5 ώρες. Εξάλλου στον ανακριτή που διερευνά την υπόθεση εκβίασης του κ. Ζαχόπουλου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος, ο όποιος έχει δηλώσει ότι τον επισκέφθηκε τρίτο άτομο, μια γυναίκα με το όνομα Δήμητρα, για να του δώσει "ροζ" οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης έχει κληθεί για να καταθέσει και ο διευθυντής της εφημερίδας "Αυριανή" Γιώργος Τσιρογιάννης. Στη Βουλή συνεχίστηκε η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Ζαχοπούλου με αφορμή, αυτή τη φορά, επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, προς τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης επανήλθε σήμερα με σκληρές δηλώσεις κατά δικαστών, ενώ άμεση ήταν η απάντηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο.


Αντιπαράθεση για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης

Νέες αιχμές εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε σήμερα η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας διά του Ευάγγελου Αντώναρου απαράδεκτες τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τα περί επιστολής του υπουργού κ. Χατζηγάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπάρχει καλοσχεδιασμένη απόπειρα εκβιασμού του Πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος είπε πως δεν απαντά σε ερωτήσεις επιστημονικής πολιτικής φαντασίας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης υπό την πίεση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, είπε πως η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με βάση τα όσα γράφονται ή σχολιάζονται στα ΜΜΕ.

"Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει εξαγγείλει στον ελληνικό λαό και για το οποίο της ανανέωσε την εντολή να προχωρήσει στην υλοποίησή του", επεσήμανε και σημείωσε ότι κατατίθενται πολλά νομοσχέδια στη Βουλή, που αποδεικνύουν ότι η λειτουργία της κυβέρνησης συνεχίζεται ανεμπόδιστα.

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Γιάννης Ανδριανός δεν αποκαλύπτει ποιος του έδωσε το dvd ώστε να βοηθήσει στη Δικαιοσύνη, ο κ. Αντώναρος είπε ότι όλη η συμπεριφορά του κ. Ανδριανού κατατείνει στο να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξη στον Alfa 9.89 είχε μιλήσει για δικαστές μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που "συμπεριφέρονται ως υπηρέτες" και κάλεσε "το σύνολο των δικαστών που παρατηρούν τέτοια φαινόμενα και συνολικοποιούν αυτό το ζήτημα (σ.σ. ότι το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι αυτό που πλήττεται), να τους απαντήσουν.

"Γιατί δεν μιλούν για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μεταβίβασε ακίνητο με άτυπη μεταβίβαση στο όνομά του το 1973 από ανύπαρκτη εταιρία που ιδρύθηκε το '80 και στη συνέχεια έχτισε διώροφο αυθαίρετο. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε στην ελληνική κοινωνία όταν δικαστές χτίζουν αυθαίρετα και τα νομιμοποιούν σε μιάμιση μέρα; Και έρχονται αυτοί να γίνουν τιμητές της Δικαιοσύνης και να εκπέμψουν ένα μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της. Ας μας απαντήσει κάποιος. Όταν ένας πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως ο γιος του έγινε ζάμπλουτος από το ΧΑΑ. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουν και να πάρουν θέση", είπε.

 Δεν είναι στις προθέσεις μας να αντιδικούμε με τον πολιτικό κόσμο, αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητες επιθέσεις, τόνισε στη ΝΕΤ 105, 8 ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης με δήλωση του αντέκρουσε τον συστηματικό και επιπόλαιο, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο ορισμένων βουλευτών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με μεθοδεύσεις επιλέγει τους ίδιους δικαστικούς λειτουργούς σε υποθέσεις που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και είναι κρίσιμης αντιπολιτευτικής σημασίας.
"Η αλήθεια τούς διαψεύδει κατά κατηγορηματικό τρόπο", δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης και αναφερόμενος στις έξι υποθέσεις που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη Δικαιοσύνη (Πακιστανοί, τηλεφωνικές υποκλοπές, Βαρθολομαίος, ομόλογα, ΜΕΒΓΑΛ, Ζαχόπουλος-Τσέκου) επισήμανε πως ελέγχονται από διαφορετικούς ανακριτές και εισαγγελείς. Κάλεσε δε τους "ελάχιστους αυτούς βουλευτές και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγγνώμη".

Ο κ. Χατζηγάκης απέδωσε τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έλλειψη επιχειρημάτων και σε απόπειρα κάλυψης των εσωτερικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στις δηλώσεις του Υπουργού δια του Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος καταλόγισε στον κ. Χατζηγάκη ότι λέει τη μισή αλήθεια, η οποία είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα. Συμπλήρωσε πως "τα πλήγματα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη δικαιοσύνη παραπέμπουν σε άλλες εποχές" και πως "όλες οι σοβαρές υποθέσεις που αγγίζουν την κυβέρνηση, με ευθύνη της ιδίας, της ηγεσίας της δικαιοσύνης και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, βρίσκονται περίπου στο σκοτάδι."

Εξάλλου, συνεχίστηκαν και σήμερα μέσω της ΝΕΤ 105,8 οι αντιδράσεις των δικαστών που κάνουν λόγο για επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Σωτήρης Μπάγιας , δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ότι κινδυνεύει να διαταραχτεί το κλίμα ηρεμίας για τους δικαστικούς που κυρίως ασχολούνται με την υπόθεση Ζαχόπουλου και σημείωσε ότι δεν επιθυμεί αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

"Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τη Δικαιοσύνη, αλλά καυτηριάζει τις παρεμβάσεις σε υποθέσεις με πολιτική χροιά", σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει τις φαιδρότητες περί δημοσιογραφικού απορρήτου του Γιάννη Ανδριανού.

Στη Βουλή η κόντρα

"Δεν είναι δυνατόν να προβαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών και να αμφισβητούμε όλες τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου", απάντησε ο Μιχάλης Λιάπης, σε ερωτήσεις των βουλευτών Ντίνου Βρεττού, Γιάννη Δραγασάκη και Περικλή Κοροβέση.

Ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι το Συμβούλιο έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα, έχουν ακουστεί υπερβολές και ανακρίβειες και δε μπορούμε να μιλάμε για σκάνδαλο, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί τεκμηρίωση, αλλιώς πρόκειται για σκανδαλολογία και συκοφαντία. Χαρακτήρισε επίσης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, επιστημονικό θεματοφύλακα για την ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σχεδόν όλες οι αποφάσεις -πρόσθεσε ο κ. Λιάπης λαμβάνονται με ομοφωνία των μελών του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός υποστήριξε ότι με τα όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Ζαχόπουλου υπάρχει συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα, αφού η Κυβέρνηση λειτούργησε μέσα στο ψέμα και εξακολουθεί να συγκαλύπτει.

Ο κ. Δραγασάκης τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης όρων διαφάνειας στις επιχορηγήσεις του Υπουργείου και πρότεινε κατάργηση του ειδικού λογαριασμού και ένταξή του στον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Κοροβέσης υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα συνολικής πολιτικής Πολιτισμού, που είναι θέμα Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποδέχθηκε τα αιτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να καταθέσουν στην Επιτροπή οι Υπουργοί Πολιτισμού, από το 1996 μέχρι σήμερα , πλην του Κώστα Καραμανλή που είχε εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του.

Οι καταθέσεις ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη. Στις επόμενες συνεδριάσεις έχουν κληθεί να καταθέσουν η Ελισάβετ Παπαζώη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Πέτρος Τατούλης και ο Γιώργος Βουλγαράκης . Η κ. Περαλιά και ο κ. Τατούλης έχουν κληθεί αφού, με απόφαση του Πρωθυπουργού, τους είχαν ανατεθεί οι αρμοδιότητές του, ως Υπουργού Πολιτισμού.



Νέες μαρτυρίες - Γραπτή ανακοίνωση της κατηγορουμένης

Έξι ώρες διήρκεσε η κατάθεση που έδωσε για δεύτερη μέρα στον εισαγγελέα η κ. Ερση Φιλιπποπούλου πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διαχειριστικού ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον κ. Ζαχόπουλο για τρεις συμβάσεις τις οποίες η ίδια θεωρούσε παράτυπες.

Επί τέσσερις ώρες κατέθετε και ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος από το κανάλι Extra, στον ειδικό ανακριτή.

Ο κ. Σπίνος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κατάθεσης, ανέφερε ότι δέχθηκε 150 ερωτήσεις για την υπόθεση, στις οποίες, όπως είπε, απάντησε χωρίς να επικαλεσθεί, αν και θα μπορούσε, το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Όπως ανέφερε έδωσε σοβαρά στοιχεία στον ανακριτή που οδηγούν σε βεβαιωμένα υπαρκτό πρόσωπο που κατέχει υλικό. "Με το πρόσωπο αυτό συνομίλησα επί τρεις ώρες και περιέγραψα στον ανακριτή το υλικό που είδα", είπε.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη γυναίκα που του παρουσιάστηκε με το όνομα Δήμητρα, η οποία του έδειξε, όπως είπε, οπτικοακουστικό υλικό διαφορετικό, όμως από αυτό που έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής.

Ο κ. Σπίνος υποστήριξε ότι είναι πεποίθησή του πως η γυναίκα αυτή είναι μέλος κυκλώματος εκβιαστών, που ενδεχομένως είχε υποκλέψει το υλικό. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι όλα αυτά τελούσαν αρχικά εν γνώση της 34χρονης, η οποία ωστόσο στη συνέχεια διαφώνησε.

Εν συνεχεία κατέθεσε στον ανακριτή ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος της εφημερίδας "Αυριανή" Γιώργος Τσιρογιάννης , για δημοσιεύματα με απομαγνητοφωνημένους "ροζ" διαλόγους.

Ο μάρτυρας είπε ότι τους διαλόγους αυτούς τους μετέφερε άτομο που υποστήριξε ότι είχε δει το dvd. Ωστόσο επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε και η δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του "Σκάϊ" Δήμητρα Κουντή η οποία κλήθηκε για ρεπορτάζ της σχετικά με τη σύμβαση κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ο κ. Αθανασίου έχει ζητήσει από τηλεοπτικούς σταθμούς βιντεοκασέτες με τα δελτία ειδήσεων της 27ης, 28ης και 29ης Δεκεμβρίου καθώς και της 3ης Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, με γραπτή ανακοίνωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορουμένης πρώην συνεργάτιδας του κ. Ζαχόπουλου, κ. Κώστας Χρυσικόπουλος ανέφερε εξ ονόματος της πελάτισσας του ότι:

"Τα μόνα ΜΜΕ που επισκέφθηκε συνοδευόμενη από δικηγόρο-εργατολόγο και με τα οποία συζήτησε το ζήτημά της ήταν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Με κανένα άλλο ΜΜΕ ή δημοσιογράφο δεν ήρθε σε επαφή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε η ίδια, ούτε μέσω άλλου προσώπου. Η ίδια διατηρεί τη θέση της ότι θα εξηγήσει στον ανακριτή γιατί δεν έχει σχέση με το dvd που παρέλαβε ο κ. Ανδριανός και δηλώνει ότι ουδέποτε επεδείχθη ή εδόθη οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό στο Mega κατά τη μία και μοναδική επίσκεψή της".

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1073&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote