Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χριστόφιας: Ο κυπριακός λαός τρέφεται με ψευδαισθήσεις
Χριστόφιας: Ο κυπριακός λαός τρέφεται με ψευδαισθήσεις Εκτύπωση E-mail
08.09.16

Ο Δημήτρης Χριστόφιας Την άποψη ότι ο κυπριακός λαός τα τελευταία εβδομήντα τόσα χρόνια, τρέφεται με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις και συντηρεί φρούδες ελπίδες και άπιαστα όνειρα εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μάλιστα, είπε ότι τις καλλιεργεί με συνέπεια και πείσμα η δεξιά και η ακροδεξιά στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Στα κατεχόμενα ενώπιον τουρκοκυπριακού ακροατηρίου επέλεξε να κάνει την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του «Αποσιωπηθείσα ιστορία» ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το πόνημά του ένα είδος λογοδοσίας για την ανάμειξή του στα κοινά τα τελευταία 60 χρόνια. Σημείωσε ότι αποκαλύπτονται αλήθειες που καίνε και πονάνε που θεωρεί απαραίτητο να γνωρίζει και να παραδεχτεί η κοινωνία αν κάποτε γίνει κατορθωτό να λυτρωθεί ο τόπος και ο λαός. Υπογράμμισε ως ιστορική αλήθεια που προείπε ως πρόεδρος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ούτε ελληνικό κράτος, ούτε τουρκικό, αλλά είναι κράτος ανεξάρτητο που ανήκει στον λαό του.

Αναφορικά με το βιβλίο του, ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε πως έχει ως στόχο να αποκαλύψει αλήθειες «που η δεξιά ενταφίασε για ολόκληρες δεκαετίες, παραχαράσσοντας τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας και του λαού μας», κάνοντας λόγο για αλήθειες «που καίνε και πονάνε».

«Η φθοροποιός δράση και επίδραση του εθνικισμού –σοβινισμού, με εκφραστές δυνάμεις της δεξιάς στις δύο μεγάλες κοινότητες και η χρησιμοποίησή τους από τον ιμπεριαλισμό, είναι στα αζήτητα της ιστορίας που συγγράφει η δεξιά. Οι συγκρούσεις και τα εγκλήματα των σοβινιστών στις δύο κοινότητες διαχρονικά καταγράφονται ως ανταρσία και ως διακοινοτικές ταραχές (1957 – 58, 1963 – 64, 1967, 1974)» ανέφερε.

«Η αποτυχία του ένοπλου αγώνα της ΕΟΚΑ, παρά τις θυσίες αγωνιστών πατριωτών, τα εγκλήματα του Γρίβα και οι δολοφονίες αριστερών, καθώς και τα εγκλήματα και οι δολοφονίες αριστερών από την (τουρκοκυπριακή τρομοκρατική οργάνωση) ΤΜΤ, στις οποίες αναφερόμαστε σ’ αυτό το βιβλίο, οδήγησαν τελικά στο εφικτό, δηλαδή στην Ανεξαρτησία και στην ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, αντί της Ενωσης, που ήταν ο στόχος των Ελληνοκυπρίων» είπε ακόμη ο Δ. Χριστόφιας.

Ο Δ. Χριστόφιας σε ομιλία του στην εκδήλωση αναφέρει ότι η αποκάλυψη της αλήθειας μπορεί να λειτουργήσει ως φάρος για τη νέα γενιά, που δεν έζησε τα γεγονότα όταν αυτά διαδραματίζονταν και εκτίμηση ότι το περιεχόμενο του βιβλίου είναι πιθανό να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από επηρεαζόμενους και από ΜΜΕ.

Στόχος του ανέφερε ήταν και είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ανεξαρτήτως τιμήματος. Ιδιαίτερη σημασία έχει η προτροπή του προς τον κόσμο της Αριστεράς να αποβάλει το προπέτασμα καπνού που τους έριξαν στα μάτια οι αντίπαλοι θολώνοντας τους τα μυαλά, και να αποδώσουν με καθαρό μυαλό τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του λαού τω λαώ.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10726&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote