Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δύσκολες ώρες
Δύσκολες ώρες Εκτύπωση E-mail
11.01.08
Στάσιμη, αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Οι θεράποντες ιατροί του επιθυμούν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά ο ίδιος αρνείται και εξακολουθεί να παραμένει στην κατοικία του.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος είπε σήμερα ότι έχει την εντύπωση πως η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου είναι ανησυχητικά, όχι όμως ταχύτατα, επιδεινούμενη.

Ερωτώμενος για τις φημολογούμενες κινήσεις φερομένων υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, τόνισε ότι για τις φήμες αυτές ευθύνονται τα περιβάλλοντά τους και γι' αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή συνεργατών.

Ο μητροπολίτης Ζακύνθου, χαρακτήρισε ως απρέπεια τη διαδοχολογία, πλην όμως-τόνισε - είναι και ανθρώπινο, ωστόσο επισήμανε ότι όταν ο ίδιος μιλούσε για "ετοιμασία της πλερέζας", έπεσαν να τον πνίξουν και τώρα αυτοί σιδερώνουν τις πλερέζες.

Εξάλλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε και σήμερα -τελευταία ημέρα για τον Ιανουάριο- αποφάσισε να στείλει εγκύκλιο στις μητροπόλεις με την οποία να συστήνεται η διεξαγωγή των παραδοσιακών πανηγύρεων εντός των περιβόλων των ιερών ναών να γίνεται κοσμίως και σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Γενικό Διευθυντή του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί του προϋπολογισμού του έτους 2008 και της αναμορφώσεως του Προϋπολογισμού του έτους 2007. Ακολούθησε διάλογος στον οποίο απάντησε στα τιθέντα ερωτήματα του σώματος. Η Σύνοδος αποφάσισε το θέμα να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρία του μηνός Φεβρουαρίου.

Το γραφείο Τύπου της αρχιεπισκοπής ανακοίνωσε ότι ο πρωτοσύγκελλος π. Θωμάς Συνοδινός, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή εκπροσώπους της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα. Ο Zheng Xiyuan, πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας και τα στελέχη της Xiaxing Chen και Shen Jian Attache, μετέφεραν στον π. Θωμά Συνοδινό την αγάπη τόσο των ιδίων, όσο και του κινεζικού λαού, προς το πρόσωπο του δοκιμαζόμενου αρχιεπισκόπου, ο οποίος -όπως τόνισαν- αντιμετωπίζει με γενναιότητα και ψυχικό σθένος την ασθένειά του.

Ο πρωτοσύγκελλος υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς, μετέφερε τις ευχαριστίες του αρχιεπισκόπου, αλλά και τις ευχές του για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
e-tipos


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1072&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote