Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Φορητοί υπολογιστές με έκπτωση για το 20% των νεοεισακτέων φοιτητών Εκτύπωση E-mail
19.04.07
Με έκπτωση έως και 500 ευρώ θα μπορεί να αποκτήσει φορητό υπολογιστή το 20% των νεοεισακτέων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την υψηλότερη βαθμολογία. Μέσω του προγράμματος «Δες την Ψηφιακά» επιχορηγούνται με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή, μέχρι το ποσό των 500 ευρώ, 12.584 φοιτητές και σπουδαστές των εισαγωγικών εξετάσεων του 2006. Οι δικαιούχοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες επιστολή με έναν «προσωπικό κωδικό», ώστε να αγοράσουν το φορητό της αρεσκείας τους ως τις 31 Μαίου 2007 από οποιοδήποτε κατάστημα, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του. Η επιχορήγηση συνοδεύεται από δωδεκάμηνη τηλεφωνική υποστήριξη, 24μηνη εγγύηση και υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης τον πρώτο μήνα μετά την αγορά. Η δράση «Δες την Ψηφιακά», συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, υλοποιείται με τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Παιδείας και Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.Τα καταστήματα θα εισπράττουν την επιχορήγηση μετά την πώληση και αφού υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.Για την πληροφόρηση των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων λειτουργεί ήδη ειδικός δικτυακός τόπος, καθώς και η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης στον αριθμό 801-11-85-100.Η υλοποίηση του προγράμματος ανακοινώθηκε την Πέμπτη έπειτα από συνάντηση των υπουργών Παιδείας και Οικονομίας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Με την εφαρμογή του προγράμματος, δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η κυβέρνηση υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή της, η οποία ήταν και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, για την ψηφιακή διείσδυση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η Μαριέττα Γιαννάκου επισήμανε ότι ήδη εφαρμόζεται αντίστοιχο πρόγραμμα για τους άριστους μαθητές Γυμνασίου, ενώ στους φοιτητές προσφέρεται φθηνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο (μέσω του προγράμματος Δίοδος).
«Έχουμε μία συνολική στρατηγική που αγγίζει όλους τους τομείς, αλλά η ψηφιακή σύγκλιση, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, είναι και το σημαντικότερο θέμα, υπό την έννοια ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές αιχμής για τη σημερινή κυβέρνηση», τόνισε η υπουργός Παιδείας. news.in.gr,
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote