Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ένας στους δύο εναντίον νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ
Ένας στους δύο εναντίον νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
29.08.16

Άνγκελα Μέρκελ To 50% των Γερμανών δεν επιθυμεί τέταρτη υποψηφιότητα της προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος για την καγκελαρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild.

Μόνο το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα, ενώ το 50% την απορρίπτει, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Emnid.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματός της (CDU) το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνο το 22% των ερωτηθέντων κατά.

Η «συμπάθεια» για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Η ίδια δεν έχει αποκαλύψει ακόμα αν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ομοσπονδιακές εκλογές για την ανάδειξη νέου καγκελάριου το φθινόπωρο του 2017.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, η 62χρονη πολιτικός διστάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της πριν την άνοιξη του 2017.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αιτία είναι πως η Μέρκελ θέλει να είναι 100% σίγουρη ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Χορστ Ζέχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.

Διαφορετικά, το περιβάλλον της Γερμανίδας καγκελάριο φοβάται ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας μπορεί να προκαλέσει πολιτική ζημιά, όπως γράφει το Spiegel επικαλούμενο πηγές του CDU.

Εκτός από την πτώση της δημοτικότητά της αλλά και των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ έχει να διευθετήσει τόσο το χάσμα με το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), που αφήνουν πια να αιωρείται το ενδεχόμενο να κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο καγκελάριο, αν η εκείνη δεν αλλάξει τη «φιλελεύθερη» προσφυγική πολιτική της.
Ασυνήθιστη κριτική από τον Γκάμπριελ

Σκληρά επικρίνει ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας την Άγκελα Μέρκελ για την πολιτική της στο θέμα των προσφύγων.

Σε συνέντευξή του (ZDF) ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε πως «δεν αρκεί να λέμε συνέχεια "θα τα καταφέρουμε", αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να το επιτύχουμε και αυτό το μπλοκάριζαν πάντα το χριστιανοδημοκρατικό και το χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CDU/CSU)»

Διευκρίνησε δε πως θεωρεί αναγκαίο ένα αριθμητικό όριο για τους πρόσφυγες: «Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υποτίμησε τις προκλήσεις. Εμείς λέγαμε συνεχώς ότι είναι αδιανόητο να υποδεχόμαστε στη Γερμανία ένα εκατομμύριο ανθρώπους».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10692&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote