Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στο Μνημείο Ολοκαυτώματος ο Τζορτζ Μπους Εκτύπωση E-mail
11.01.08
Πιέσεις προς Ισραήλ για το ζήτημα των παλαιστινίων.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους άρχισε την τρίτη και τελευταία ημέρα των συνομιλιών στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με επίσκεψη στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος "Γιαντ Βασέμ" της Ιερουσαλήμ.

Ο Τζορτζ Μπους έφθασε στο σημείο αυτό με την αυτοκινητοπομπή του, τις σειρήνες να ηχούν ασταμάτητα και με μεγάλη αστυνομική συνοδεία.

Προσκεκλημένος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ 'Ολμερτ και του προέδρου Σιμόν Πέρες, ο αμερικανός πρόεδρος άφησε ένα στεφάνι στο χώρο που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων και επισκέφθηκε το μνημείο για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα και τα γκέτο.

Ο Τζορτζ Μπους πρόκειται επίσης να μεταβεί με ελικόπτερο στο Όρος των Μακαρισμών, όπου σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία ο Ιησούς δίδαξε την επί του Όρους Ομιλία.

Αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Κουβέιτ, επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Πιέσεις προς Ισραήλ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπους σημείωσε την Πέμπτη πως μια ειρηνευτική συμφωνία θα πρέπει να ορίσει την Παλαιστίνη ως "πατρίδα του παλαιστινιακού λαού" και το Ισραήλ ως "πατρίδα του εβραϊκού λαού". "Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουν τις δύσκολες επιλογές οι ηγέτες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι με την ίδια συμφωνία πρέπει να καθορίζεται το ότι τερματίζεται η ισραηλινή κατοχή που ξεκίνησε στα μέσα του 1967.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1069&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote