Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ανείπωτη τραγωδία στην Ιταλία–Ξεπέρασαν τους 120 οι νεκροί από τον σεισμό, χωριά «εξαφανίστηκαν» Εκτύπωση E-mail
25.08.16

Με «παγωμάρα» παρακολουθεί την απίστευτη τραγωδία με τον φονικό σεισμό στην Ιταλία ολόκληρος ο πλανήτης.
Ηδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 120 (αργά το βράδυ της Τετάρτης ήταν 124 και ανάμεσα τους πάρα πολλά μικρά παιδιά) και οι φόβοι είναι μεγάλοι ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων του σεισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Μετά την δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η κεντρική Ιταλία είδε χωριά να «εξαφανίζονται» από τον ισχυρό σεισμό των 20 δευτερολέπτων.


Οι κατολισθήσεις δυσκόλεψαν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν έγκαιρα αφού κατάφεραν μετά από 3 ώρες να βρεθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, χρονική διάρκεια, η οποία ίσως να ήταν μοιραία για πολλούς που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια.

Ο σεισμός έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι, ενώ υπάρχουν ακόμη αναφορές και για δεκάδες εγκλωβισμένους.

 
Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος της πόλης Αματρίτσε που χτυπήθηκε άγρια από τον ισχυρό σεισμό δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ότι «η πόλη δεν υπάρχει πια».

Σωστικά συνεργεία, εθελοντές, πολίτες δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια. Οι περισσότεροι με γυμνά χέρια κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για ώρες για να βρουν ζωντανούς.

 
Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.

 
«Ακούγονταν οι κραυγές μίας μαμάς και ενός παιδιού», δήλωσε ένας από τους εθελοντές, εξηγώντας λίγη ώρα αργότερα ότι τελικά ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένα μωρό μόλις 18 μηνών.

Η μικρή Μαρισόλ σκοτώθηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβατάκι της, στο υπνοδωμάτιο των γονιών της.

Η λεπτομέρεια που συγκλονίζει είναι ότι η μητέρα της μικρής, Μαρτίνα Τούρκο, είχε σωθεί από το σεισμό της Ακουιλα το 2009 με τους 309 νεκρούς. Η Τούρκο και ο σύζυγός της νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της γύρω περιοχής.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10681&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote