Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Προστατεύει απο όλους του τύπους γρίπης
Προστατεύει απο όλους του τύπους γρίπης Εκτύπωση E-mail
10.01.08
Παρελθόν θα είναι σε λίγα χρόνια η γρίπη; Αισιόδοξοι είναι αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι ήδη δοκιμάζουν εμβόλιο που υποστηρίζουν ότι προσφέρει προστασία εφ` όρου ζωής από όλους τους τύπους γρίπης. Αυτό το νέο εμβόλιο κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα εναντίον μιας πρωτεΐνης (πεπτίδιο) που ονομάζεται M2e οποία βρίσκεται στην επιφάνεια των κύτταρων. Η δράση του είναι ισόβια και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα .Το σημαντικό όμως είναι οτι προστατεύει απο όλους του τύπους της γρίπης.
Η αγγλική παρασκευάστρια εταιρεία Acambis ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ερευνών και δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, φέρει δε την ονομασία Acam-flu-A .Η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε πειράματα σε 79 εθελοντές αλλά και σε πειραματόζωα. Το 70% των πειραματόζωων προστατεύτηκαν απο τον ιό Η5Ν1 , τα υπόλοιπα που δεν εμβολιάστηκαν πέθαναν .
Τα αντιγριπικά εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν διάρκεια ζωής μόνο για ένα χρόνο, αφού εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα στελέχη του ιού. 

 Οι επιστήμονες εκτιμούν πως κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε όλο το κόσμο απο τον ιό της γρίπης ενώ πιθανολογείται πως σε περίπτωση πανδημίας από τη γρίπη των πτηνών θα πεθάνουν 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Μία τραγική ιστορία που κάποιοι επιστήμονες θεωρούν αναπόφευκτη.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1068&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote