Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»: Τουρκική εισβολή στη Συρία - Αεροπορική κάλυψη από ΗΠΑ
Επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»: Τουρκική εισβολή στη Συρία - Αεροπορική κάλυψη από ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
25.08.16

Περίπου 10 τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας βάλλοντας κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Περίπου 10 τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας βάλλοντας κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Αργά το απόγευμα οι σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαράμπλους, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

Ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την επιχείρηση με την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη" με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων για να εκδιώξει το ΙΚ από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Στο συριακό έδαφος εισήλθαν από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης που διεξάγεται με στόχο την εκδίωξη από την Τζαραμπλούς των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στο Reuters διοικητής των Σύρων ανταρτών.

Από αέρος επιχειρούν αμερικανικά μαχητικά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία,
δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.

Ο αξιωματούχος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο αεροπλάνο με το οποίο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετέβη στην Τουρκία.

www.real.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10678&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote