Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στον αγώνα για τα προκριμάτικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι Εκτύπωση E-mail
24.08.16

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι οπαδοί της σκωτσέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σέλτικ έδειξαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στο λαό της Παλαιστίνης, ενώ παράλληλα απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στο πρόστιμο που επέβαλε η UEFA στην ομάδα τους γι αυτήν την υποστήριξη.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στον αγώνα για τα προκριμάτικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ισραηλινή Χαποέλ Μπερ Σεβά, οι οπαδοί της Σέλτικ ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες στο γήπεδο, στέλνοντας μήνυμα κατά των όσων έχουν υποστεί οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή και υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Όμως οι κανονισμοί της UEFA απαγορεύουν την ανάρτηση πολιτικών μηνυμάτων και συμβόλων από τους οπαδούς στα γήπεδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και η Σέλτικ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, όταν η Σέλτικ τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο για τον ίδιο λόγο.

Σε αυτήν την ποινή οι φίλαθλοι αποφάσισαν να απαντήσουν με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Ξεκίνησαν έρανο με σκοπό να μαζέψουν χρήματα τουλάχιστον ίσα με το πρόστιμο και να τα δωρίσουν σε παλαιστινιακές οργανώσεις. Το πρωί της Τρίτης το ποσό είχε ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Guardian

Μία από αυτές, το Lajee Centre, κέντρο που φιλοξενεί παιδιά πρόσφυγες στη Βηθλεέμ, ανέβασε και βίντεο που ευχαριστεί τους Σκωτσέζους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο γνωστός σκιτσογράφος Carlos Latuff, που δημοσίευσε το παρακάτω σκίτσο

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10676&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote