Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Μεγάλος αδελφός» στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω τρομοκρατίας
«Μεγάλος αδελφός» στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω τρομοκρατίας Εκτύπωση E-mail
22.08.16

Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στα γερμανικά αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς προτίθεται να εγκαταστήσει ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι η εισαγωγή των συστημάτων αυτών θα βοηθήσει στον εντοπισμό υπόπτων, μετά τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στη Γερμανία.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως πρόγραμμα που υπάρχει στο Ίντερνετ είναι σε θέση να προσδιορίσει αν ορισμένα πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», ανέφερε.

Όπως είπε, ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.

Πολλές χώρες εξετάζουν τη χρήση ανάλογης τεχνολογίας, ωστόσο, λόγω των καταχρήσεων στις οποίες είχαν υποπέσει τόσο η Στάζι στην Ανατολική Γερμανία όσο και η Γκεστάπο υπό τους Ναζί, οι Γερμανοί είναι παραδοσιακά επιφυλακτικοί με τις μεθόδους επιτήρησης.

Ωστόσο, μετά τις επιθέσεις σε αμαξοστοιχία στο Βίρτσμπουργκ και σε φεστιβάλ στο Άνσμπαχ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, η ανησυχία στη Γερμανία έχει αυξηθεί.
Προληπτικά μέτρα στο Oktoberfest

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης ανησυχίας, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου και διασημότερου φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, του Oktoberfest του Μονάχου, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων απαγόρευσαν τα σακίδια, εισήγαγαν ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις εισόδους και ύψωσαν φράκτες.

Όπως ανέφερε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, η απαγόρευση των σακιδίων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορεί να είναι χρήσιμο μέτρο, ωστόσο έγκειται στους αξιωματούχους της ασφάλειας που βρίσκονται επιτόπου να πάρουν αυτή την απόφαση.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας», πρόσθεσε.
 
www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10669&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote