Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρίχνει τους τόνους με την Άγκυρα η Μέρκελ
Ρίχνει τους τόνους με την Άγκυρα η Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
19.08.16

Ρίχνει τους τόνους με την Άγκυρα η Μέρκελ Να ρίξει τους τόνους με την Άγκυρα στον απόηχο της απόρρητης απάντησης του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας περί πλατφόρμας ισλαμιστικών οργανώσεων προσπαθεί η καγκελάριος Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο εφημερίδων «RedaktionNetzwerk Deutschland», η γερμανίδα καγκελάριος παραδέχεται ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά τονίζει ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.

Μάλιστα κάνει λόγο για «ειδική σχέση» μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας «βλέπει» λόγω κυρίως της παρουσίας περισσότερων από τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη χώρα και εκφράζει την πεποίθηση ότι «αυτό θα παραμείνει έτσι». Επαινεί δε την Τουρκία για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης σημειώνει ότι αναφέρει ότι μια καλή σχέση είναι προτιμότερη από μια τεταμένη και εξηγεί ότι σε αυτό το πνεύμα διεξάγει και η ίδια τις συνομιλίες της με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η απόπειρα πραξικοπήματος με πολλά θύματα αποτελεί για την Τουρκία ένα άσχημο σημείο καμπής. Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, είναι ένας σημαντικός εταίρος. Είναι δε σημαντική και για την επίλυση συγκεκριμένων διενέξεων. Σκέφτομαι ειδικά το δράμα που εκτυλίσσεται στην Συρία. Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», δηλώνει η Μέρκελ.

Είχε ήδη προηγηθεί σήμερα η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος αποό την πλευρά του μετέφερε τα συγχαρητήρια της γερμανικής κυβέρνησης στην Τουρκία για την προσπάθεια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το επίμαχο απόρρητο έγγραφο του υπ. Εσωτερικών, που δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτού της Αριστεράς και περιγράφει την Τουρκία ως πλατφόρμα ισλαμιστικών οργανώσεων, εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είχε επικριθεί από γερμανούς πολιτικούς αλλά και ευρωπαίους διότι εμφανίστηκε να προσεταιρίζεται στενότερα την Άγκυρα στην προσπάθειά της να ανασχεθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη παρά τις ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Μόλις έναν χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, η διαρροή του εγγράφου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD προκαλεί αντεγκλήσεις και εντός του κυβερνητικού της συνασπισμού.

Έντονα αντέδρασε από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας που ανοίγει ακόμη και θέμα δικαστικής διαλεύκανσης. Είναι "μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας ", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10659&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote